/ FOTO: KURIR.RS, SKRINŠOT-KURIR
14/04/2022 u 15:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПОЗНАТА ИМЕНА: Ево ко је са Шарићем ухапшен у акција Еуропола и Јуроџаста

Прикупљање доказа трајало је мјесецима. Полицијски службеници којима су стављене лисице наводно су, како се сумња, одавно на платном списку Дарка Шарића

У великој међународној акцији Еуропола и Јуроџаста, у којој учествују и полиција Србије и тужилаштво, а у којој је јутрос ухапшен Дарко Шарић, као његов адвокат Дејан Лазаревић, ухапшено је и неколико полицајаца међу којима су Данило Стојановић и Милутин Радовановић! Стојановић и Радовановић, подсјетимо, недавно су хапшени због сумње да су претукли колегу Милана В. иначе начелника у Интерполу, јавља Kurir.rs.

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА ШАРИЋА: Осумњичен за убиство наводних шкаљараца Кожара и Хаџића

Сви ухапшени, биће приведени на саслушање у Тужилаштво за организовани кримина.

Стојановић је својевремено био начелник Службе за криминалистичко-обавјештајне послове УКП, након чега је привремено био премјештен за главног координатора у Јединицу за заштиту личности и објеката.

- Великом међународном акцијом хапшења, која се истовремено одвија у више земаља Европе, земљама региона али и свијета, односно у Еквадору, руководи Еуропол. У Србији су у акцију укључени Управа криминалистичке полиције МУП-а Србије и Тужилаштво за организовани кримина. У тужилаштво ће током сутрашњег дана највероватније бити приведени осумњичени, који се доводе у везу са криминалном групом, коју је како се наводи у наредби, организовао Дарко Шарић - каже извор Курира.

Он наводи да се и даље размењују докази и информације путем Еуропола који надгледа и руководи акцијом.

- Међу ухапшенима је и Урош Мишић, али и још неколико особа које су раније већ биле осуђиване. Претреси на више локација су и даље у току - додаје  саговорник.

Прикупљање доказа, како наводи, трајало је мјесецима. Полицијски службеници којима су стављене лисице наводно су, како се сумња, одавно на платном списку Дарка Шарића.

- Сумња се да су за Шарића обављали разне "услуге", и тако чинили злоупотребе положаја али и кривично дјело трговина утицајем, тако што су утицали да други полицијски службеници, тужиоци али и судије за претходни поступак доносе одлуке које иначе не би требало да донесу по закону - открива саговорник Курира из истраге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 14:13