/ - MILAN MILOVACFOTO: PRINTSCREEN
17/04/2022 u 16:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преко "Скаја" планирана ликвидација Шарићевог сарадника: Сумњам у Чупавог, мислим да му је сад крај

Миловац је био у бјекству и о њему се ништа није знало све до 2020, када је упуцан у Еквадору

Дарко Шарић се сумњичи да је почетком 2020. организовао криминалну групу која се доводи у везу са убиством његовог некада блиског сарадника Милана Миловца који је те године ликвидиран у Еквадору, а сада је откривено да је наводно преко Скај апликације организовано његово убиство.

Миловац је иначе, био близак сарадник Дарка Шарића и био је обухваћен оптужницом против Шарићеве групе за шверц кокаина, али је био у бјекству и о њему се ништа није знало све до 2020, када је упуцан у Еквадору.

Према писању хрватског Јutarnjeg lista, већина доказа против криминалне групе, чији је дио ухапшен у Загребу, прибављен је путем међународне правне помоћи, односно после разбијања шифара за тајну комуникацију.

- Сумњам у Чупавог. Тај се отео контроли и мислим да му је сада крај. Не желим да размишљам хоће ли нам намјестити неког. Тај смрад ће сад добити своје. Ја сам покушао све јер смо блиски. Упркос свему, он не мијења понашање. Завршићемо га. Све сам бјежао од тога, мислио уразумиће се - једна је од пресретнутих порука, према писању Јutarnjeg lista.

Како наводе, ријеч је о комуникацији преко Скаја у фебруару 2020. између особе чији је идентитет био скривен иза PIN-ova 8I1ЈDW, 2MIPSK и F8BD55. Они наводе да хрватски истражитељи сумњају да је то био телефон који је користио Дарко Шарић и да је поруке размењивао са Петром Ћосићем, званим Шарац, који је ухапшен као организатор хрватског дјела групе.

Миловац је, подсјетимо, наводно био Шарићев сарадник ком се судило у одсуству и у поступку који се против Шарића у београдском Специјалном суду води за шверц кокаина из Јужне Америке у Европу. Међутим, он је од 2010, када је покренута акција "Балкански ратник", био у бјекству и о њему се ништа није знало до краја 2020, када је упуцан у Еквадору. Шарићу и Ћосићу је на терет стављено да су организовали његово убиство јер се "отео контроли".

- Посебно је занимљива особа која се скрива иза PIN-ova 8I1ЈDW, 2MIPSK и F8BD55, будући да је ријеч о некоме коме су Ћосић, али и други осумњичени, па и убијени Миловац, исказивали велики респект и оданост. Мистериозни "господин 8I1ЈDW, 2MIPSK, F8BD55" појављује се само у комуникацији којом се договара о убиству Миловца - наводи овај хрватски лист.

У истрази која се паралелно води у Хрватској, како наводе, велики дио тајних ПИН-ова је откривен, па се тако сумња да је Ћосић на Скају био Џибони, Миловац - Луди, док је и даље мистерија ко је Др Паста, али и људи под наведеним ПИН-овима.

(Kurir.rs - Јutarnji list)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 02:47