/ -
14/10/2021 u 19:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преминуо глумац Марко Живић

Хоспитализован прије десетак дана када је откривено да има корона вирус

Глумац Марко Живић преминуо је у 50. години након што је хоспитализован прије десетак дана када је откривено да има корона вирус.

Глумац се борио за живот на респиратору у ковид болници КБЦ „Др Драгиша Мишовић“, а стање му је било непромјењено откако је прије три дана стављен на машину која му помаже да дише.

Београдско драмско позориште опростило се од глумца преко друштвених мрежа потресном поруком:

 - Данас је у Београду преминуо првак нашег позоришта Марко Живић. Хвала му за све и вjечна му слава. Драги Марко, заувијек ћеш бити са нама."

Марко Живић је рођен 4. априла 1972. године у Крушевцу. Завршио је глуму 1995. године на Академији умјетности у Новом Саду у класи професора Радета Марковића. Радио је у позоришту и на филму.

Био је у сталној глумачкој постави у Позоришту на Теразијама, и био је стални члан Београдског драмског позоришта гдје је играо у представама Кад су цветале тикве, Не играј на Енглезе, Свирај то поново, Сем, Лет изнад кукавичјег гнијезда, Делиријум тременс, а играо је и у другим позориштима. Добитник је многих награда. Водио је емисију Марко Живић шоу на ТВ Фокс.

Био је у браку са Наташом Павловић, српском водитељком. Бавио се и хуманитарним радом. Такође је водио и квиз од 5 циклуса „Здраво Европо“. Од јануара 2015. године, учествовао у новом талент-шоу програму Аудиција, који се емитовао на телевизији Пинк, као један од чланова жирија.

Дао је глас медвједу Балуу у српској верзији "Књига о џунгли 2", Ним Галуу у синхронизираном филму "Епик", Рафаела у филмовима "Рио" и "Рио 2", Миру у филму "Артур и Минимоји" и мишу Мортону у синхронизованој верзији "Хортона."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 11:20