/ -
14/10/2021 u 19:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Преминуо глумац Марко Живић

Хоспитализован прије десетак дана када је откривено да има корона вирус

Глумац Марко Живић преминуо је у 50. години након што је хоспитализован прије десетак дана када је откривено да има корона вирус.

Глумац се борио за живот на респиратору у ковид болници КБЦ „Др Драгиша Мишовић“, а стање му је било непромјењено откако је прије три дана стављен на машину која му помаже да дише.

Београдско драмско позориште опростило се од глумца преко друштвених мрежа потресном поруком:

 - Данас је у Београду преминуо првак нашег позоришта Марко Живић. Хвала му за све и вjечна му слава. Драги Марко, заувијек ћеш бити са нама."

Марко Живић је рођен 4. априла 1972. године у Крушевцу. Завршио је глуму 1995. године на Академији умјетности у Новом Саду у класи професора Радета Марковића. Радио је у позоришту и на филму.

Био је у сталној глумачкој постави у Позоришту на Теразијама, и био је стални члан Београдског драмског позоришта гдје је играо у представама Кад су цветале тикве, Не играј на Енглезе, Свирај то поново, Сем, Лет изнад кукавичјег гнијезда, Делиријум тременс, а играо је и у другим позориштима. Добитник је многих награда. Водио је емисију Марко Живић шоу на ТВ Фокс.

Био је у браку са Наташом Павловић, српском водитељком. Бавио се и хуманитарним радом. Такође је водио и квиз од 5 циклуса „Здраво Европо“. Од јануара 2015. године, учествовао у новом талент-шоу програму Аудиција, који се емитовао на телевизији Пинк, као један од чланова жирија.

Дао је глас медвједу Балуу у српској верзији "Књига о џунгли 2", Ним Галуу у синхронизираном филму "Епик", Рафаела у филмовима "Рио" и "Рио 2", Миру у филму "Артур и Минимоји" и мишу Мортону у синхронизованој верзији "Хортона."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

20. januar 2022 09:28