ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА ( Убица Дабовић, жртва Душка Јоцовић)
28/08/2021 u 10:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пресуда Новљанину због свирепог злочина је друга најтежа затворска казна изречена у Србији

Како је утврђено током суђења, Дабовић је након препирке четири пута убо Душанку по врату и грудима и нанио јој друге повреде ножем

Пресудом новосадског Апелационог суда, Дејан Дабовић (30) из Херцег Новог правноснажно је осуђен на казну доживотног затвора за убиство своје бивше дјевојке Душанке Јоцовић (25), 26. децембра 2019. године на новосадској Грбавици.

Како је јуче саопштено, најтежа казна предвиђена Кривичним закоником Србије Дабовићу је потврђена за почињено тешко убиство из безобзирне освете, након што је Јоцовићева са њим раскинула дугогодишњу емотивну везу.

- Пресудом Апелационог суда одбијена је, као неоснована, жалба браниоца окривљеног и потврђена првостепена пресуда Вишег суда у Новом Саду - наведено је у саопштењу уз напомену да је то друга правноснажна пресуда о изрицању најтеже затворске казне у Србији, пишу Новости преноси Курир.рс.

На доживотну робију први је осуђен Нинослав Јовановић из Малче, због отмице и злостављања дјевојчице из Ниша.

Подсjећамо да је у Вишем суду у Новом Саду 24. марта ове године петочлано судско вijеће, којем је предсjедавала судија Ивана Јосифовић, изрекло Дабовићу казну доживотног затвора за кривична дjела тешко убиство и разбојништво. У пресуди изреченој тада у присуству окривљеног наведено је да је Дабовић, приликом извршења тог тешког кривичног дjела, испред зграде у новосадској Улици Алексе Шантића, био свjестан свог поступка.

Како је утврђено током суђења, Дабовић је након препирке четири пута убо Душанку по врату и грудима и нанио јој друге повреде ножем, који је донио када је из Херцег Новог дан раније дошао у Нови Сад гдје је несрећна дјевојка живјела и радила. Душанка је десетак минута трпила болове јаког интензитета и од тих тешких повреда преминула.

- Последњих годину дана, откако сам у притвору, стално размишљам о томе шта сам урадио и кајем се. Сјећам се да сам Душанку ударао песницама по глави и ничега више. Не знам када сам извадио нож. Следеће чега се сећам је долазак у собу у хостелу - испричао је својевремено Дабовић пред судом.

Како се подсјећа у саопштењу, Дабовић је обавезан да мајци покојне Душанке исплати накнаду материјалне и нематеријалне штете као и накнаду на име уобичајених трошкова сахране, а сестра покојнице је, са својим имовинскоправним захтјевом, упућена на парницу.

Дабовић је осуђен и због тога што је у дану који је претходио убиству, у објекту кладионице "Лиман" уперивши нож у радницу одузео дневни пазар и присвојио укупно 11.300 динара.

Дабовић се налази у притвору од 26. децембра 2019. када је ухапшен.

- Притвор му је од тада стално продужаван и, по решењу судије од 24. марта ове године, трајаће до упућивања у Завод за извршење кривичних санкција - наведено је у саопштењу суда.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:39