Photo by Scott Rodgerson on Unsplash
14/07/2021 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Пријава против брата познатог кошаркаша Tеодосића: Бивша радница пријавила покушај силовања

У кривичној пријави се наводи да је Јован Теодосић око два сата после поноћи 4. децембра 2019. године у хотелу "Црни врх" покушао да је обљуби употребом силе

Због сумње да је извршио покушај кривичног дјела силовање, данас је Вишем јавном тужилаштву у Ваљеву подњета кривична пријава против директора хотела "Црни врх" Јована Теодосића (36), иначе рођеног брата познатог кошаркаша Милоша Теодосића, преноси Кurir.rs.

Кривичну пријаву против њега подњела је бивша радница тог хотела која тврди да ју је Јован Теодосић напаствовао 4. децембра 2019. године у њеној спаваћој соби, током пробног рада, пред отварање хотела.

У тужилаштву кажу да ће оштећеној бити додјељен статус посебно осјетљвог свједока, као и да ће тужилаштво наложити све радње предвиђене законом, ради прикупљања информација и обавјењштењу ради утврђивања има ли елемената кривичног дјела. Оштећена је кривичну пријаву подњела у присуству својих пуномоћника, адвоката Драгослава Љубичановића и Јоване Турковић.

У кривичној пријави, поред осталог се наводи да је Јован Теодосић око два сата после поноћи 4. децембра 2019. године у хотелу "Црни врх" на Дивчибарима у соби у којој је оштећена у то вријеме, током пробног рада хотела живјела, покушао да је обљуби употребом силе и пријетње да ће угрозити њен тијелесни интегритет.

Након тога покушаја, он је оштећеној рекао да ће то чинити сваке ноћи, а она је, услед преживљеног догађаја претрпјела психичку и физичку трауму. Због тога, како се наводи у пријави није  могла одмах да иступи и поднесе кривичну пријаву против осумњиченог, који се према њој и према другим запосленима понаша као "силеџија".

Јован Теодосић је власник и директор привредног друштва Спорт Агент ДОО Београд, у склопу којег послује хотел "Црни врх" на Дивчибарама, а у ком је поменута женска особа радила као запослена у рачуноводству. Хотел је отворен 22. децембра 2019. године, а у периоду пред отварање, запослени су имали радну обавезу да бораве и живе у хотелу.

Иначе статус посебно осјетљивог свједока даје се свједоцима или жртвама кривичних дјела за које постоји потреба због посебних околности које у сваком конктретном случају цијени наглежни орган, у зависности од фазе поступка, тужилаштво или суд. У овим случајевима жртве могу да добију пуномоћника о трошку државе, могу исказ да не дају пред окривљеним и његовим браниоцем, већ из своје куће, или у посебним просторијама тужилаштва или суда, или путем видео-линка. Могу да буду испитани и уз подршку стручњака попут психолога, социјалних радника

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

22. septembar 2021 07:27