Vuk Jeremić / - FOTO: FACEBOOK
05/11/2022 u 18:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prištinske vlasti zabranile Vuku Jeremiću ulazak na Kosovo i Metohiju

Politika naše stranke je jasna: Kosovo i Metohija je neotuđivi dio Srbije, navode u saopštenju Narodne stranke na čijem je čelu Jeremić

Albanske vlasti u Prištini zabranile su predsedniku Narodne stranke (NS) Vuku Jeremiću ulazak na Kosovo i Metohiju, saopštila je NS.

Prilikom prelaska administrativne linije vozilo u kome se nalazio Jeremić je zaustavljeno i zadržano više od dva sata od strane prištinskih vlasti, posle čega je Jeremiću uručena i pisana zabrana ulaska, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su Jeremiću prištinske vlasti zabranile dalji put ka Gračanici, gdej se danas održava skupština Pokrajinskog odbora Narodne stranke.

„Narodna stranka je jedna od retkih političkih organizacija u Srbiji koja se odvažila da formira stvaran i funkcionalan Pokrajinski odbor na Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju i dodaje da je politika te stranke jasna – da je „Kosovo i Metohija je neotuđivi dio Srbije“.

Povratak pokrajinske administracije u ustavno-pravni poredak Srbije mora biti dugoročni cilj svake odgovorne vlasti, koliko god to djelovalo teško u svjetlu aktuelnih okolnosti, ističe se.

 - Treba imati u vidu da su istorijske prilike u kojima se nalazio srpski narod bivale i znatno teže, kao i da su odnosi u svetu podložni promenama. Neophodno je sačuvati narod, svetinje i tapije. Ostati sabran i ne dozvoliti sukobe, kao ni međunarodnu afirmaciju takozvane kosovske nezavisnosti – ostalo će se riješiti vremenom - piše u saopštenju NS.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:25