Ilustracija / - MUP SRBIJA
08/05/2024 u 15:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rezultati vještačenja automobila kojim je udarena Danka Ilić: Ni na jednom tragu se ne nalazi DNK

Skoro punih mjesec dana stotine policajaca, žandarma i vatrogasaca “češljali” su okolinu Bora u potrazi za tijelom dvogodišnje Danke Ilić koja je nestala 26. marta u Banjskom polju iz dvorišta porodične kuće, a zbog čijeg ubistva su uhapšeni radnici JKP “Vodovod” Srđan Janković i Dejan Dragijević.

Istraga protiv osumnjičenih je u toku, a kako se saznaje, ovih dana su u Više javno tužilaštvo u Zaječaru pristigla nova DNK vještačenja, a zasad nisu pronađeni biološki tragovi dvogodišnjeg djeteta.

Do sada je izvještačeno preko 400 tragova koji su pronađeni u službenom vozilu JKP “Vodovod” za koje se sumnja da su Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili prilikom izvršenja krivičnog djela, a prije nekoliko dana u tužilaštvo su stigli rezultati novih vještačenja.

“Izuzeto je preko 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila JKP ‘Vodovod’ u Boru, kao i tragovi sa spoljašnje strane automobila. Do sada su vještačenja pokazala da se ni na jednom tragu ne nalazi DNK Danke Ilić, kako u samom automobilu, tako i na spoljašnjim djelovima vozila”, navodi izvor.

Osumnjičeni neće da kažu gdje je Dankino tijelo, nije poginula od udara auta, već su je ugušili

Očekuju se i DNK vještačenja sa Biološkog fakulteta, a pretpostavlja se da će oni stići u narednom periodu.

Takođe, ovih dana u tužilaštvo treba da pristignu i rezultati iz Nacionalno kriminalističko-tehničkog centra koji je vještačio GPS uređaj iz službenog vozila JKP “Vodovod”.

Podsjetimo, osumnjičeni radnici borskog JKP “Vodovod” Janković i Dragijević su 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku. Prema priznanju Dragijevića datom u tužilaštvu, oni su djevojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem (73) i sada pokojnim bratom Daliborom (40), izmjestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Potraga za djevojčicom Dankom Ilić pokrenuta je 26. marta nakon što je njena majka prijavila da je nestala sa imanja u Banjskom polju.

Tijelo djeteta do danas nije pronađeno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 16:05