Aleksandar Vučić / - FOTO: FACEBOOK
09/08/2024 u 19:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ruske službe bezbjednosti upozorile Vučića: Spremaju se masovni neredi i državni udar

Ruske službe bezbjednosti su pisanim putem upozorile predsjednika Aleksandra Vučića da se u Srbiji pripremaju masovni neredi čiji je krajnji cilj državni udar i svrgavanje legitimno izabranog rukovodstva zemlje.

Ova informacija "Novostima" je potvrđena u Predsjedništvu Srbije i uklapa se u naša ranija saznanja da se na sjutrašnjem skupu prozapadne opozicije i "ekoloških" pokreta u Beogradu zapravo sprema majdanizacija naše zemlje koju svesrdno podržavaju i pojedine zapadne obavještajne službe.

Formalni povod za okupljanje, čiji se scenario i dalje drži i tajnosti, jeste borba protiv iskopavanja litijuma u Jadru i okolini, a suštinski cilj je pokušaj destabilizacije i nasilne smjene vlasti.

Da je sutrašnji miting veliki test za bezbjednost potvrđuje i to što se putem društevnih mreža na dolazak u centar srpske prestonice pozivaju i ekstremne grupe poput neonacističkih organizacija: Zentropa, Srbska Akcija, Klub 451 i Zboraška omladina.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović upozorio je da nasilje na ulicama glavnog grada neće biti tolerisano i pozvao učesnike protesta da svoje pravo na mirno okupljanje iskoriste u skladu sa Ustavom i zakonima Republik Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić takođe je kazao da nasilje na ulici neće niti dozvoljeno, kao i napadi na državne institucije i pripadnike policije, javljaju Novosti.

Protesti u više gradova Srbije protiv iskopavanja litijuma: "Dok dišemo, borićemo se za naše vode, vazduh, zemlju"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 01:21