/ - FOTO YOUTUBE/ - FOTO YOUTUBE
22/11/2021 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шарић тражио изузеће вијећа: Осам година сам у притвору, нико неће да чује другу страну

Осам година лежим у притвору, за мене очигледно не важе људска права

Суђење Дарку Шарићу и осталим оптуженима за шверц кокаина, одложено је данас пред Апелационим судом у Београду за сутра, пошто је његов бранилац, адвокат Радослав Баћовић затражио изузеће вијећа, пошто су поједини чланови већ одлучивали у том поступку, пише Kurir.rs.

- Троје судија, Сретко Јанковић, Татјана Вуковић и Весна Петровић су пристрасни и не могу на објективан начин да сагледају овај поступак. Они су утврдили да постоје сви елелемнти кривичног дјела и утврдили његову кривицу и осудили на 15 година. Три члана вијећа сада чини вечину вијећа, ту су сада два члана већа која су по нама у овом тренутку објективна. Ја бих првостепену пресуду назвао Хирошимом и Нагасаки правног система Србије, наше жалбе ове судије нису уажиле ни у јендом аспекту. Ова три члана су се изјашњавали да ни један незаконит доказ није издвојио. А има их милион. И даље се крше људска права Дара Шарића, он у притвору много дуже, осам година, ми смо се обраћали Вишем суду, Апелационом суду, нико нам није на захтјев за укидање притвора који у складу са Уставом Србије, конвенције људских права није одговорио. Имамо ћутање суда о свим сегментима о пртвору дарка Шарића - рекао је други Шарићев бранилац, Данило Шарић.

За ријеч је јавио и Дарко Шарић који се придружио ријечи браниоца.

- Придружујем се јер су прошли пут одлучивали о нашој кривици. Милимир Лукић није само формално био пристрасан већ и суштински. Није указивао на пропусте, у интервјуу Нину показао острашћеност, спомењио моје име и одлуку Врховног касационог суда у премдету који и даље жив, а знао да ће доћи предмет код његових колега. Сигуран сам да је његово извјештавање и утицало на ова три члана вијећа. Ова три члана су прећутали да Драшко Вуковић, свједок сарадник каже да ја немам учешћа у овом кривичном дјелу, прећутали су то. И то су потписали и сада треба да очекујем да буду фер и поштени према мени. Нама нису дали никакву шансу да чују другу страну. Осам година лежим у притвору, за мене очигледно не важе људска права. Предао сам се надајући се фер и поштеном суђењу, а ви ставили три члана вијећа који се већ изјаснили о мојој кривици - рекао је Дарко Шарић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 18:29