Crnogorski nacionalni savet u Srbiji pozvao crnogorske vlasti / - SHUTTERSTOCK
10/05/2024 u 15:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Savjet crnogorske manjine u Srbiji: Crna Gora ne treba da podrži rezoluciju UN o Srebrenici

Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji je danas pozvao predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića da Crna Gora odustane od podrške rezoluciji kojom bi Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila 11. jul bio za Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine.

Spajić je u četvrtak najavio;da će Crna Gora glasati u Generalnoj Skupštini UN za tu rezoluciju i da „nema ništa protiv“ ni eventualne rezolucije UN o Jasenovcu.

Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji je u saopštenju ocijenio da „ne postoji nijedan razuman, niti racionalan razlog za takvo postupanje jer su najveći svjetski autoriteti za genocid zauzeli stav da u Srebrenici nije izvršen čin genocida (…) Mislite li da vam je Nemačka bliža od Srbije? Da li će vam Holandija pomoći brže i snažnije od Srbije kad bude trebalo?“.

Taj nacionalni savjet je saopštio da „Crnogorci ne misle isto šta i Spajić“ i da su „pravi Crnogorci uz braću Srbe, prenosi N1.

Zatvorene konsultacije o nacrtu te Rezolucije održane su polovinom aprila u sjedištu UN u Njujorku, a inicijatori rezolucije su Njemačka i Ruanda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 16:24