/ - Фото: Матица српска, Јутјуб
16/11/2021 u 21:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Синдикалци": Призренска богословија је симбол опстанка у окупираном граду

До коначног ослобођења и повратка на наша вјековна огњишта, срдачно вас поздрављамо братским поздравом: Догодине у Призрену, поручио је Феђа Димовић

Велики јубилеј 150 година од оснивања Богословије Светих Кирила и Методија у Призрену, свечано је обиљежен синоћ у Матици српској у Новом Саду.

Програм обиљежавања овог великог јубилеја за српски народ организовао је Косовско-метохијски одбор Матице српске.

У музичком дијелу програма учествовао је и реп састав “Београдски синдикат”, а фронтмен Синдикалаца Феђа Димовић казао је да нису могли ни да сањају прије 23 године да ће једног дана наступити у институцији од националног значаја као што је Матица cрпска.

- Такође нам је велика част што смо позвани да учествујемо у прослави јубилеја 150 година од оснивања Призренске богословије, наше духовне амбасаде и симбола опстанка нашег народа у окупираном Призрену. Пјесму "Догодине у Призрену" смо прије три године посветили нашем витешком народу Косова и Метохије, а годину дана касније премијерно смо је извели у просторијама Призренске богословије Кирило и Методије у Призрену, у пратњи наше браће богослова. До коначног ослобођења и повратка на наша вјековна огњишта, срдачно вас поздрављамо братским поздравом: Догодине у Призрену- поручио је Феђа. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 05:43