/ - FOTO: UNSPLASH - WILLY WO WILLYWO- AVION, ILUSTRACIJA
13/09/2024 u 10:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sindikat SMATSA: Sulude tvrdnje crnogorskog ministarstva

Sindikat kontrole letenja (SKL) ni u jednom od svojih dopisa ili izjava nije saopštio tvrdnju da će "Eurocontrol uvesti sankcije SMATSA".

- Ne znamo odakle proistične ovakva suluda tvrdnja Ministarstva saobraćaja Crne Gore i molimo da se ubuduće suzdržavaju od iznošenja ovakvih tvrdnji u javnosti -  naveo je ovaj sindikat.

SMATSA opslužila 4.095 letova u vazdušnom prostoru iznad Srbije i Crne Gore 13. jula

SMATSA je jedan uspješan projekat Republike Srbije i države Crne Gore, po mnogome jedinstven u Evropi, i kao takav treba i da ostane, kažu iz sindikat, reagujući na tekst u kom je objavljena i informacija da je Vlada Srbije usvojila finansijski plan Kontrole letenja, prenosi N1.rs.

- S tim u vezi, SKL podržava odluke Vlada Republike Srbije i države Crne Gore da daju saglasnost na poslovanje SMATSA i očekujemo od oba Osnivača punu podršku u daljem razvoju i budućim poduhvatima.Naglašavamo da su pred SMATSA veliki izazovi u narednim godinama, prije svega zbog najvećeg povećanja vazdušnog saobraćaja na nivou Evrope. Ove izazove u mnogome otežavaju i pojedinci koji ulaze u osmu deceniju života i nikako da „blagoizvole“ otići u zasluženu penziju - navode iz Sindikata.

(Izvor: N1.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 11:35