Застава Србије / - РТРС
07/06/2021 u 19:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Скупштина Србије усвојила предлог за промjену Устава

Образлажући предлог, предсједница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је у скупштини да је тема владавине права изузетно важна

Народна скупштина Србије усвојила је предог за промјену Устава Србије који је предала Влада.

Образлажући предлог, предсједница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је у скупштини да је тема владавине права изузетно важна за Владу и да је зато одлучна да спроведе промјене Устава, како би правосуђе било независно, одговорније и ефикасније.

-Морамо да ојачамо владавину права у Србији и то ће довести до раста просјечних плата и пензија. Напредак у области владавине права треба да доведе до осјећаја грађана да су сви једнаки пред законом, да је правда и брза и достижна, да је правосуђе независно и одговорно и много ефикасније-рекла је Брнабић.

Софија Мандић из Центра за правосудна истраживања претходно је рекла за Н1 да је на данашњој сједници скупштине о покретању процедуре измјене Устава било ријечи о свему сем о суштинским стварима због којих Србија треба да измјени Устав.

-У тексту који је достављен из Владе у Скупштину наводи се да се Устав мјења јер постоји озбиљна опасност са оваквим решењима које имамо из 2006. године да ће политичке странке преузети контролу над судством, и та решења су таква да озбиљно доводе у питање независност судства- наводи Мандић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:03