Обиљежавање 13 година постојања / - СНС
27/11/2021 u 14:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНС обиљежава 13 година постоjања; изабрани нови потпредсједници странке

Нови потпредсједници Српске напредне странке су Ана Брнабић, Синиша Мали, Невена Ђурић, Владимир Орлић, Милош Вучевић, Марко Ђурић и Александар Шапи

Српска напредна странка обиљежава 13 година од оснивања странке и тим повод ће у поподневним сатима одржати свечану академиjу.

Прије свечане академиjе, СНС одржава изборну скупштину странке, коjа ће бити затворена за jавност.

image

Обиљежавање 13 година постојања

- СНС

У Хали спортова “Ранко Жеравица” на Новом Београду, почела jе изборна скупштина Српске напредне странке, на коjоj ће бити усвоjен Извештаj о раду СНС, програмска начела странке и изабрано руководство.

Скупштином предсједава лидер СНС Александар Вучић, коjи члановима странке представља извјештаj о раду.

image

Обиљежавање 13 година постојања

- СНС

На почетку обраћања рекао jе да ће покушати да реално сумира резултате коjи су постигнути и укаже на проблеме са коjима се странка суочавала.

Чланови странке дочекали су предсједника Вучића аплаузом када jе улазио у халу. Скупштини странке, између осталих, присуствуjу чланови странке Ана Брнабић, Синиша Мали, Дариjа Кисић Тепавчевић, Никола Селаковић, Томислав Момировић, Горан Весић, Маjа Гоjковић, Jадранка Jоксимовић, Ирена Вуjовић, Милош Вучевих, Марко Ђурић, Мариjа Обрадовић, Александар Шапић, Небоjша Стефановић, Jоргованка Табаковић, Зоран Ђорђевић…

image

Обиљежавање 13 година постојања

- СНС

Скупштини присуствуjе 3.690 делегата, од укупно 4.000. Скупштина СНС одржава се иза затворених врата, а на њоj ће, према дневном реду, бити разматрана и усвоjена и политичка начела те странке, коjа су у петак представили Ана Брнабић, Синиша Мали и Александар Шапић.

Како пишу Новости, изабрани су нови потпредсједници Српске напредне странке: Ана Брнабић, Синиша Мали, Невена Ђурић, Владимир Орлић, Милош Вучевић, Марко Ђурић и Александар Шапић.

Такође, Предсједништво странке jе са тридесетак чланова повећано на 100, а Главни одбор имаће више од хиљаду чланова.

image

Обиљежавање 13 година постојања

- СНС

Политичка начела странке у петак увече су представили чланица Предсједништва СНС и повереница странке за Београд, премиjерка Србиjе Ана Брнабић.

Како jе током представљања политичких начела навела Брнабић, политика СНС се заснива на четири постулата, а jедан од њих jе да, у и о Србиjи, одлучуjу само њени грађани.

Такође, навела jе да први постулат подразумева стално jачање и то политичко, друштвено, економско, али и глобално jачање Србиjе. Према њеним ријечима, други постулат политике СНС jе државна стабилност, трећи пуна самосталност у одлучивању, док jе четврти постулат сарадња.

"Ми одлучуjемо за нас. Имамо приjатеље и партнере, али у Србиjи и о Србиjи одлучуjу само њени грађани", нагласила jе Брнабић и када jе ријеч о сарадњи истакла да jе циљ европска интеграциjа, али и отвореност сарадње са свим нашим партнерима коjи Србиjи могу донијети добро.

И министар финансиjа и функционер СНС-а Синиша Мали говорио jе о политичким начелима СНС-а, али и броjним резултатима коjе jе та странка постигла.

Синиша Мали представио jе том приликом економску политику Српске напредне странке.

"Не можете успјешно да спроводите политику уколико немате чиме. Када говоримо о економскоj политици СНС и економским успјесима Србиjе говоримо о сновима jедног човјека, Александра Вучића, коjи jе имао сан да од разорене Србиjе направи економског лидера у региону. Желимо да jачамо привреду, економиjу и да убрзано подижемо животни стандард грађана Србиjе и одржимо макроекономску и финансиjску стабилност", казао jе Мали.

Министар финансиjа наjавио jе да ће од наредне године минимална зарада бити преко 300 еура, и додао jе да Србиjе расте, упркос свим изазовима.

Мали jе нагласио да имамо стабилне, jаке jавне финансиjе, и истакао да имамо готово три милиjарде еура на рачуну.

"Прије десетак година смо заостаjали за земљама у региону, а данас се такмичимо наjуспјешниjим земљама у Европи. Србиjа jе постала доминатна економска сила у региону."

На догађаjу jе говорио и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић.

image

Александар Шапић

- фото: РТС

Шапић jе навео да су програмска начела коjа има СНС проистекла из реалне политике вођене у последњих неколико година и нагласио да ако се настави та политика jош 10 година, односно ако се настави са економским, геополитичким и демографским jачањем наше земље, Србиjа ће бити на путу са коjег не може да скрене.

Политички програм СНС-а, односно начела политичког дјеловања имаjу 10 тачака коjе се односе на стално jачање укупне друштвене стабилности Србиjе, самосталност земље, вођење спољне политике, односно политике изградње приjатељства са суседима и jачања сарадње у међународноj заjедници.

Такође, начела се односе и на економиjу у фокусу политике СНС, затим демографски опоравак земље, образовање као темељ убрзаног напретка и развоjа Србиjе, очување српске културе, jезика и идентитета, нулту толеранциjу према организованом криминалу и корупциjи, чисту и здраву Србиjу и развоj културе политичког диjалога у друштву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 17:17