Београдска патријаршија / - СПЦ
22/12/2021 u 16:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СПЦ: Црквена општина Светог Саве у Њујорку повјерена патријарху на управљање

Недавно је Синод саопштио да је разматрао питање статуса и мисије Православног богословског факултета Светог Саве у Либертвилу

Синод Српске Православне Цркве (СПЦ) саопштио је да се Црквено-школска општина Светог Саве у Њујорку и припадајућа парохија привремено повјеравају на духовно старање и управљање патријарху Порфирију ради превазилажења проблема насталих у њој и успостављања црквеног поретка и јединства медју тамошњим парохијанима,преноси N1. 

Недавно је Синод саопштио да је разматрао питање статуса и мисије Православног богословског факултета Светог Саве у Либертвилу као једине високошколске богословске установе СПЦ на америчком континенту.

Тада је „закључено да Богословски факултет треба да настави своју духовну и просветну мисију у складу са Уставом СПЦ, односно на исти начин као и остале богословске установе СПЦ, а под духовним покровитељством патријарха Порфирија“.

Како је врх СПЦ истовремено констатовао „ни после пет година од пожара и новчаних средстава уложених у обнову, храм Светога Саве у Нјујорку није оспособљен ни за богослужења на велике празнике“, као и да је неопходно да се међу

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 02:08