/ - FOTO. SKRINšOT - ALEKSANDAR VUčIć, BUDUCNOSTSRBIJEAV - INSTAGRAM
13/01/2024 u 18:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Srbija izdvaja još 740 miliona eura za vojnu opremu

Vučić je kazao da je taj novac izdvojen mimo 360 miliona EUR sredstava izdvojenih u Budžetu Srbije za dodatno naoružavanje

Srbija će ove godine potrošiti blizu 740 miliona eura za nabavku vojne opreme, kazao je predsjednik te države Aleksandar Vučić, prenosi MINA.

On je to izjavio u kontekstu odluke Sjedinjenih Država da prodaju Oružanim snagama Kosova protivtenkovske rakete Džavelin (Javelin), prenosi Radio Slobodna Evropa.

- Srbija trenutno ima 186 miliona eura slobodnih sredstava koje ćemo odmah potrošiti na kupovinu oruđa i oružja iz domaćih fabrika namjenske industrije - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u prostorijama Vojnobezbjednosne agencije (VBA).

Kako je rekao, tokom ove godine biće spremna još dva paketa sa 150 miliona i 400 miliona eura za dodatno opremanje i naoružavanje Vojske Srbije.

Vučić je kazao da je taj novac izdvojen mimo 360 miliona eurasredstava izdvojenih u Budžetu Srbije za dodatno naoružavanje.

- Kad sve ovo saberete, vidjećete da će ovo biti godina u kojoj ćemo se najbolje, najbrže i najsnažnije opremati -rekao je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 17:22