Ilustracija / Foto: RTS
26/12/2023 u 08:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Srbija: Oko 15.000 birača će ponovo na glasanje u subotu, od srijede u ponoć izborna tišina

Glasanje za izbor za narodne poslanike se na nekim mjestima ponavlja jer nisu mogli da se utvrde rezultati izbora održanih 17. decembra ili zbog poništavanja glasanja

Republička izborna komisija Srbije donijela je odluke o ponavljanju parlamentarnih izbora na 31 biračkom mjestu u subotu 30. decembra, pa će u mjestima u kojima se oni održavaju od srijede u ponoć na snazi biti izborna tišina.

Građani će na 31 biračkom mjestu, na kojima se ponavljaju izbori, glasati od sedam do 20 sati, kada se zatvaraju biračka mjesta.

Tokom izborne tišine zabranjena je izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mjestima i objavljivanje procene izbornih rezultata, prenosi N1.

Na biračkom mjestu i na 50 metara od biračkog mjesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

Ako se ta odredba ne poštuje, birački odbor se, po zakonu, raspušta, a glasanje se na tom izbornom mjestu ponavlja.

Birači će na vanrednim parlamentarnim izborima moći da glasaju za 18 lista, a glasanje se ponavlja za oko 15.000 birača.

Glasanje za izbor za narodne poslanike se na tim mjestima ponavlja jer nisu mogli da se utvrde rezultati izbora održanih 17. decembra ili zbog poništavanja glasanja.

Glasaće se na pojedinim biračkim mestima u Babušnici, Bojniku, Velikom Gradištu, Vlasotincu, Kuli, Trsteniku, u Žagubici, Koceljevi, Lebanu, Petrovcu na Mlavi, Plandištu, Raški, Svrljigu, Tutinu i Ćupriji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:08