/ - фото: Принтскрин
05/06/2021 u 17:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Србиjа постала члан Унесковог Међувладиног комитета

Чланство Србиjе jе од посебног значаjа за културу наше земље и очување културног наслеђа, казали су из Министасртва

Србиjе jе постала члан Унесковог Међувладиног комитета за заштиту и унапређење разноликости културних израза, саопштило jе Министарство културе.

Србиjа jе постала чланица тог тијела, као представник друге електоралне групе, на jуче одржаноj 8. Конференциjи чланица Конвенциjе о заштити и унапређењу разноликости културних израза (2005, Париз), пише Н1.

Завод за проучавање културног развитка jе као Национална контакт тачка за имплементациjу и промоциjу Конвенциjе о заштити и унапређењу разноликости културних израза, учествовао на овоj Конференциjи, а у наредном четворогодишњем периоду спроводиће и активности овог Међувладиног комитета.

– Ово чланство Србиjе jе од интереса и посебног значаjа за културу наше земље и очување културног наслеђа. Истовремено, чланство у Међувладином комитету Конвенциjе 2005 подразумијева интензивниjу промоциjу принципа и циљева Конвенциjе што ће омогућити њену бољу имплементациjу у Србиjи и региону, доприносећи снажењу њене улоге у процесима развоjа савремене културе, кроз уважавање принципа различитости – навело jе министарство.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:15