/ - фото: Принтскрин
05/06/2021 u 17:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Србиjа постала члан Унесковог Међувладиног комитета

Чланство Србиjе jе од посебног значаjа за културу наше земље и очување културног наслеђа, казали су из Министасртва

Србиjе jе постала члан Унесковог Међувладиног комитета за заштиту и унапређење разноликости културних израза, саопштило jе Министарство културе.

Србиjа jе постала чланица тог тијела, као представник друге електоралне групе, на jуче одржаноj 8. Конференциjи чланица Конвенциjе о заштити и унапређењу разноликости културних израза (2005, Париз), пише Н1.

Завод за проучавање културног развитка jе као Национална контакт тачка за имплементациjу и промоциjу Конвенциjе о заштити и унапређењу разноликости културних израза, учествовао на овоj Конференциjи, а у наредном четворогодишњем периоду спроводиће и активности овог Међувладиног комитета.

– Ово чланство Србиjе jе од интереса и посебног значаjа за културу наше земље и очување културног наслеђа. Истовремено, чланство у Међувладином комитету Конвенциjе 2005 подразумијева интензивниjу промоциjу принципа и циљева Конвенциjе што ће омогућити њену бољу имплементациjу у Србиjи и региону, доприносећи снажењу њене улоге у процесима развоjа савремене културе, кроз уважавање принципа различитости – навело jе министарство.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

24. januar 2022 20:00