Unspalsh, ilustracija
03/08/2021 u 16:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Србија: Повлаче се "Сникерс" и "Твикс" сладоледи, нису безбједни за употребу

За само неколико дана из Хрватске, тачније из тамошњих продавница, повучено је неколико врста производа због спорног пестицида

Регулаторне власти Србије  добиле су обавештење од ЕУ да је на тржишту Србије присутан спорни сладолед као и неколико слаткиша који нису безбједни за употребу. Ријеч је о сладоледу који је увезен из ЕУ, и производима попут M&M, Сникерс и Твикс.

- Дана 2. августа 2021.године, од стране система за брзо обавештавање Европске уније /РАСФФ добили смо обавештење бр. 2021.3976 као додатну информацију да сладолед увежен из ЕУ садржи стабилизатор „Лyгомме ФМ 4600/Боx25/СТД/Е800“ - етил оксид, изнад дозвољених граница, који је детектован у Шпанији. Број лота адитива који је уграђен у сладолед је 0013925497. У питању су производи под називом М&М, Сникерс и Твикс увезени из Француске у више ЕУ земаља, а за Србију увозници су Фриком и Марк Балкан Ист Нами - наведено је.

Управа за ветерину је одмах предузела све неопходне законске мјере, као што су повлачење спорних производа са тржишта Србије и забрану увоза до спровођења истраге. За само неколико дана из Хрватске, тачније из тамошњих продавница, повучено је неколико врста производа због спорног пестицида, а ово је донекле епилог те приче, мада вишефазни развој тек предстоји.

(Telegraf)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:19