/ FOTO YOUTUBE: NEWSMAX ADRIA
07/07/2022 u 16:30 h
DAN PORTALDAN PORTAL
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Suđenje Belivukovoj grupi: Lalića odvojili, dobio status saradnika ?

Srđan Lalić, jedini okrivljeni koji je juče priznao krivicu, sjedi odvojen od ostalih okrivljenih

Suđenje klanu Veljka Belivuka nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu iznošenjem odbrane. U toku su izlaganja advokata odbrane, koji govore o dokazima.

Kako piše Blic, trećeg uzastopnog dana suđenja, dan nakon što je jedan od ključnih ljudi klana Srđan Lalić priznao krivicu, uglavnom se branioci pridružili riječima Nikole Ristovića, Belivukovog branioca. Osporavali su dokaze, uglavnom su govorili o dokazima sa aplikacije “skaj” i bunili su se protiv načina saslušavanja svjedoka u istrazi, kaže izvor Blica”.

Srđan Lalić, jedini okrivljeni koji je juče priznao krivicu, sjedi odvojen od ostalih okrivljenih. Njegova advokatica Mia Todorović nije izlagala, jer je njen klijent priznao krivicu.

- S obzirom na jučerašnje priznanje, nemam šta da dodam, nemam dodatnih dokaznih predloga i saglasna sam sa dokazima tužilaštva - rekla je ona.

Zato se pretpostavlja da je on dobio status saradnika-okrivljenog.

Prije početka ročišta, dio Ustaničke ulice oko Specijalnog suda bio je neko vrijeme blokiran dok su marice po rotacijom dovozile okrivljene pripadnike klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u zgradu suda na treće pripremno ročište kriminalnoj organizaciji, koja se tereti za pet ubistava, otmice, silovanje, trgovinu oružjem i narkoticima.

Iako je na saslušanju kod tužioca pokušao da se predstavi kao IT stručnjak sa završenim fakultetom, negirajući teška krivična djela koja mu se kao pripadniku klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića stavljala na teret, okrivljeni Srđan Lalić (37) je uoči početka suđenja odlučio da sve prizna. Njegovo ime vezuje se za najkrvavije zločine u kući strave u Ritopeku, a interesantno je da su postojali navodi da je bio zaposlen u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO), piše Nova S.

Za razliku od Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ali i pripadnika njihovog klana, čija su se imena godinama provačila u javnosti u kontekstu kriminala i navijačkih, tačnije huliganskih grupa, za Srđana Lalića javnost je saznala tek nakon hapšenja Belivuka prošle godine. Taj podatak poklapa se sa konstatacijom tužilaštva da je Lalić ranije neosuđivan, te da nema krivični dosije u policijskoj evidenciji.

Lalić, koji je inače iz Rakovice, bio je interesantan javnosti najpre jer je najškolovaniji pripadnik klana – ima završen fakultet, bavi se IT strukom, a navodno je trgovovao kriptovalutama na berzi. Od tog posla je, prema sopstvenom priznanju, mogao da zaradi 1.300 eura mjesečno. Neoženjen je, nema djecu, a u svom vlasništvu posjeduje stan od 40 kvadratnih metara.

Zbog svog umjeća sa modernim tehnologijama, Lalić je u klanu bio zadužen za „Skaj“ komunikaciju, uništenje i nabavku telefona i slično. Međutim, njegove duge, veoma bizarne vještine, isplivale su na površinu zajedno sa drugim jezivim detaljima o ovoj kriminalnoj grupi.

Naime, tužilac Lalića opisuje kao jednog od najbrutalnijih pripadnika ovog klana. Tako se u optužnici može vidjeti da je učestvovao u svim ubistvima koje se u ovom trenutku istim optužnim predlogom na teret stavljaju i da se posbno isticao po svojim morbidnim idejama.

Suđenje Veljku Belivuku i njegovoj organizovanoj kriminalnoj grupi sudi se pred Specijalnim sudom u Beogradu za najteža krivična djela, a u ovoj nedelju su za potrebe pripremnog ročišta izdvojena tri dana. Konačno je završeno sa čitanjem optužnice, a preostalo je da se okrivljeni izjasne o krivici i da se izvedu dokazi koji će biti korišćeni u postupku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 19:53