/ - FOTO: FACEBOOK, PRIVATNA ARHIVA (Preuzeto sa Kurir.rs)
19/06/2024 u 15:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Suđenje za ubistvo Nikšićanina Ranka Radoševića: Optuženi priznao da je pucao u Eskobara

U Višem sudu u Beogradu danas je održano suđenje Stefanu Zlatanoviću (28) koji je optužen da je 9. marta 2023. godine zajedno sa Lukom Vučetićem (26) ubio Nikšićanina Ranka Radoševića, zvanog Ranko Eskobar.

Kao saučesnici u ovom zločinu, navode se i vođa navijača Partizana, Marko Pjanović i njegova djevojka, Azra Šabanović.

Na današnjem glavnom pretresu, optuženi Zlatanović nije želio da iznosi odbranu, rekavši da će govoriti na jednom od narednih suđenja, dok je Vučetić danas priznao da je 9. marta pucao na Radoševića, piše Kurir.rs.

VUČETIĆ PRIZNAO:

- Priznajem da sam pucao na Radoševića, ali ne želim da se izjašnjavam o tome, pogotovo što time nikoga nisam doveo u opasnost. Takođe, moram sa naglasim da poznajem samo Zlatanovića, a druge optužene nikada nisam vidio - rekao je Vučetić i istakao da se kaje, kao i da mu je žao što se ovo desilo na ovakav način.

Sudija se potom obratio Marku Pjanoviću koji je optužen zajedno sa djevojkom Azrom Šabanović za saučesništvo, odnosno njih dvoje su označeni kao saučesnici u ovoj likvidaciji, s obzirom na to da su navodno egzekutorima obezbjedili automobil marke golf 4 karavan, koji je korišćen u zločinu, a takođe su prema optužnici i dogovarali preko SMS poruka sa Radoševićem da se kobnog dana nađu na pumpi.

(VIDEO) Ubistvo Radoševića: Momak i djevojka se pred tužiocem branili ćutanjem

PJANOVIĆ NEGIRAO, AZRA DVA SATA ODGOVARALA NA PITANJA:

Međutim, Pjanović se povodom ovoga kratko izjasnio, ne želeći da odgovara na pitanja, ali je iznio svoju odbranu.

- Molim vas da me saslušate, a ja ću ispričati kako je sve bilo. Tačno je da sam 4. marta prošle godine otišao iz Beograda u Kraljevo sa djevojkom Azrom. Zamolio sam nju da tog dana krene sa mnom, iz razloga što mi je bio potreban još jedan vozač kada sam krenuo po golfa 4 karavan koji je bio za mog druga. Kada smo stigli u Kraljevo, auto je bio otključan, tu su bili i ključevi kao i saobraćajna, a moram da naglasim da sa ubistvom nemam nikakve veze, niti sam znao da će oštećeni biti ubijen - ispričao je Pjanović.

Za govornicu je potom izašla Azra Šabanović koja se izjasnila da nije kriva, a takođe, kako kaže, nije znala da se nešto dešavalo, niti je učestvovala u bilo kakvom zločinu.

- To jutro sve se izdešavalo iznenada, Marko mi je rekao da krenem sa njim kako bih mu pomogla, ja tada nisam znala gdje idemo, niti sam ga pitala. Na putu do Kraljeva išli smo autom koji je Marko iiznajmio u Beogradu, stali smo u jedno mjesto da ručamo i tada mi je rekao da idemo u Kraljevo po auto njegovog druga - rekla je Šabanovićeva i dodala da je sporni golf ona dovezla do Beograda dok je ispred nje iznajmljenim vozilom išao Pjanović.

Kako je ispričala Azra, Marko i ona su se potom zajedno vratili u stan, a na pitanje čime se njen momak bavio i kako je zarađivao s obzirom na to da je u Beogradu iznajmljivao stan, ona je rekla da je živio od kirije koju su mu plaćali dok je izdavao svoj stan u Brčkom.

- Znam samo da je izdavao stan i da je imao novca od te kirije koju dobija mjesečno. Htio je da radi kao komercijalista, ali to mu nije išlo, pa je htio da taksira, ali je onda bio uhapšen - ispričala je Azra, na šta se sudija nadovezao da nije pitana šta je Pjanović želio, već čime se bavio dok je bio u Srbijj, na šta ona nije željela da odgovori.

Azra je takođe objasnila pred sudom da se već 7. marta vratila za BiH zbog obaveza na fakultetu, da bi joj kasnije u toku dana Pjanović javio da se vraća i on za Bosnu.

TRAŽILA DA JOJ SE UKINE PRITVOR:

- Ja sam uzoran student Političkih nauka, tog dana kada sam se vratila za Sarajevo, imala sam ispit koji sam ujedno i položila. Nisam imala pojma da me srpska policija potražuje. Roditelji su mi javili da me traži policija - istakla je Azra tokom odgovaranja na veliki broj postavljenih pitanja.

Dok je Pjanović sve vrijeme mirno slušao izlaganje svoje djevojke, Azra je žustro odgovarala s tim da se o nekoliko stvari nije izjašnjavala rekavši da se ne sjeća ni juče šta je jela, pogotovo onoga što je bilo pre 15 mjeseci.

Ona se potom sudu obratila sa molbom da joj se ukine pritvor, smatrajući da je u pritvoru već 15 mjeseci, a to kako kaže, utiče na njenu budućnost.

- Studiram Političke nauke, planirala sam da upišem i Pedagoški fakultet, a boravak u pritvoru mi to onemogućava, pogotovo što kao što sam rekla nemam veze sa ovim - naglasila je Azra.

PONUDILI I JEMSTVO: 

Jedina djevojka koja je okrivljena u ovom postupku odgovarala je na pitanja sudije više od 2 sata, a na samom kraju njen branilac je zatražio da joj se ukine pritvor ili eventualno zamjeni blažom kaznom, kaznom jemstva, koju bi Azrina majka platila u iznosu od 20.000 eura, što je sud odbio.

Nastavak suđenja zakazan je za 6. avgust kada će pred Višim sudom u Beogradu na postavljana pitanja odgovarati oštećeni u ovom postupku.

Ranko Radošević, podsjetimo, ubijen je 9. marta prošle godine u jutarnjim časovima na benzinskoj pumpi u Rušnju, gdje je došao verujući da tu treba da se sastane sa čovjekom koji od njega želi da kupi skupocjeni automobil. Prema navodima istrage, umjesto kupca, sa maskama na licu pojavili su se Zlatanović i Vučetić, koji su sasuli kišu metaka u Ranka Eskobara i potom pobjegli. Pjanović i njegova djevojka označeni su kao saučesnici u ovoj likvidaciji, s obzirom na to da su egzekutorima obezbjedili automobil koji je korišćen u zločinu, a takođe su i dogovarali preko SMS poruka sa Radoševićem da se navodno tada nađu na pumpi. Ljubavni par uhapšen je na teritoriji BiH dok su planirali bjekstvo i kasnije su izručeni Srbiji.

Pripremno ročište je održano 8. maja ove godine pred Višim sudom kada je Vučetić priznao da je učestvovao u likvidaciji na benzinskoj pumpi u Rušnju, dok se Zlatanović tada nije izjašnjavao o tome. Pored Vučetića i Zlatanovića, optuženi su i vođa navijača Partizana iz Brčkog, Marko Pjanović (28) koji je Radoševića namamio da dođe u kafić na pumpu, kao i njegova djevojka Azra Šabanović (22), a oboje su tom prilikom negirali da su pomagali ubicama.

(Kurir.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 16:36