/ Фото: РАС СРБИЈА
17/11/2021 u 18:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Свједок сарадник против Веље Невоље пуштен у кућни притвор

Бојан Хрватин премјештен на тајну локацију

Бојан Хрватин, оптужени припадник криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, пристао је да буде свједок у поступку који ће се водити против ове групе, након чега је пуштен из затвора у кућни притвор, сазнаје Нова.рс.

Према незваничним сазнањима овог портала, понуду Хрватина да сведочи против групе прихватили су надлежни, након чега му је, сходно уобичајеној процедури, одређена мјера заштићеног свједока, што значи да ће у наредном периоду боравити на тајној локацији или у својој кући али са високим мјерама обезбјеђења, појаснио је извор листа Нова.

Хрватин је, подсјећања ради, једини члан криминалне групе Беливук-Миљковић који је на већ на саслушањима у јулу детаљно говорио о кривичним дјелима која је починила ова група.

Објаснио је како су намамљени Горан Величковић звани Гокси, Милан Љепоја, Лазар Вукићевић и Здравко Радојевић, жртве Беливуковог клана, али и на који начин је кућа у Ритопеку чишћења након злочина.

Хрватин је иначе одраније познат полицији, а већ је служио затворску казну због убиства навијача ФK Вождовац Бојана Мајића. Због тог убиства Хрватин је осуђен на 15 година, али му је казна у међувремену смањена.

У Беливукову групу, према сопственом признању, дошао је преко браће Милоша и Марка Будимир.

Управо захваљујући Хрватину, тужилаштво је дешифровало надимке на „Скај“ апликацији путем које су чланови групе међусобно комуницирали и слали фотографије осакаћених тијела. То је тужилаштву значајно олакшало посао, имајући у виду да се цијела оптужница махом заснива на препискама добијеним путем међународне помоћи дешифровањем „Скај“ апликације.

Оптужница против Беливука иМиљковића, којом је обухваћено 28 њихових сарадника, потврђена је раније овог мјесеца, а адвокати окривљених нису улагали жалбе јер, како су рекли, једва чекају да уђу у судницу.

У међувремену, Специјално државно тужилаштво Црне Горе упутило је надлежним органима Србије замолницу да се Беливук, Миљковић и још двије особе саслушају на околности двоструког убиства у Црној Гори, али одговор надлежних у Србији још није стигао.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:26