Нова рунда разговора / - ЕПА
15/06/2021 u 06:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Бриселу данас нова рунда - прво билатерала, па трилатерала

Након одвоjених билатераланих састанака Бореља са косовским премиjером Аљбином Куртиjем и Вучићем, око 10.30 требало би да почне и трилатерални састанак коjем ће присуствовати предсједник Србиjе, премиjер Косова, шеф дипломатиjе ЕУ и специjални представник ЕУ за диjалог Београда и Приштине Мирослав Лаjчак

У Бриселу се данас одржава нова рунда диjалога Београда и Приштина на високом политичком нивоу.

Како су медиjи раниjе наjавили предвиђено jе да се предсједник Србиjе Александар Вучић у 9.30 билатерално састане са главним посредником Европске униjе у диjалогу Београда и Приштине Жосепом Борељом.

Након одвоjених билатераланих састанака Бореља са косовским премиjером Аљбином Куртиjем и Вучићем, око 10.30 требало би да почне и трилатерални састанак коjем ће присуствовати предсједник Србиjе, премиjер Косова, шеф дипломатиjе ЕУ и специjални представник ЕУ за диjалог Београда и Приштине Мирослав Лаjчак.

Обраћања Лаjчака медиjима се очекуjе на краjу састанка, око 13 часова.

Из ЕУ, коjа jе главни посредник у диjалогу, пред данашњи састанак истакли су да jе ријеч о наставаку процеса започетог jош 2011. године, а не почетак новог диjалога.

Иначе, уочи састанка председник Србиjе Александар Вучић изjавио jе да ће инсистирати на имплементациjи свега до сада договореног.

Поручио jе да пред Србиjом нису лаки дани и да ситуациjа ниjе ружичаста, али да "ниjе вријеме за велике ријечи, већ за чврст став, и да покажемо колико желимо диjалог и колико jе важно да гледамо у будућност".

Иначе, последња рунда разговора одржана jе 10. децембра 2020. године и у њоj jе Србиjу представљао директор Канцелариjе за КиМ Петар Петковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:26