Војска Србије / - фото: РТС
23/09/2021 u 14:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Рашкој повишена борбена готовост Војске Србије

Министар одбране Србије Небојша Стефановић је поручио да су јединице Војске Србије у повишеној борбеној готовости у гарнизонима Рашка и Нови Пазар јер на тај начин држава жели да пошаље јасну поруку да се више неће догодити погром српског народа

Јединице Војске Србије су у повишеној борбеној готовости у гарнизонима Рашка и Нови Пазар јер на тај начин држава жели да пошаље јасну поруку да се више неће догодити погром српског народа!

То је рекао министар одбране Небојша Стефановић током посјете гарнизонима у та два града. Стефановић је обишао припаднике Војске Србије у гарнизонима у Новом Пазару и Рашки гдје је са начелником генералштаба генералом Миланом Мојсиловићем присуствовао презентацији спремности припадника војске да одговори на све постављене задатке и заштити све грађане Србије.

Поручио је да су јединице Војске Србије у повишеној борбеној готовости у гарнизонима Рашка и Нови Пазар јер на тај начин држава жели да пошаље јасну поруку да се више неће догодити погром српског народа.

- Наша војска не провоцира, али је спремна да заштити народ уколико се догоди било шта што угрожава његов живот. Важно ми је да видим да су ови људи расположени и спремни. Опрема и техника коју смо набављали је у правим рукама професионалаца - истиче министар.

Стефановић оцјењује да предсједник Александар Вучић повлачи одличне потезе у циљу деескалације тренутног стања на сјеверу КиМ.

- Шта је то урадио Београд? Свака провокација била је од стране Приштине. И оно што сте могли да видите и на Јарињу и Брњаку. Нажалост и најновији догађај, пребијање Срба. Све оно што се дешава указује колико је предсједник био у праву када је говорио да ће се то дешавати и да је то део организоване кампање - указао је министар.

Стефановић додаје и да очекује реакцију ЕУ и Кфора, али да је тренутно најважније заштити животе Срба.

- Драго ми је да предсједник води једну активну кампању у којој не дозвољавамо да нас ико гази и понижава. Драго ми је што Србија данас има много више снаге него претходних деценија и ми ћемо наставити да радимо свој посао никога не провоцирајући, али према налогу предсједника бити спремни да заштитимо свој народ - закључује Стефановић.

Обиласку људства и дијела најсавременије технике којима војска располаже присуствовао је и командант копнене војске генерал потпуковник Милосав Симовић, а одржан је и састанак са командатима јединица Војске Србије.

(Курир.рс/РТС)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 08:33