/ - UNSPLASH
27/11/2021 u 15:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Србији данас 2.211 новозаражених, преминула 53 пациjента

Др Предраг Кон изjавио jе данас да млади не брину о здрављу стариjих суграђана и да су апсолутно незаинтересовани за пандемиjу. Такође jе открио шокантан податак да jе свака трећа особа у болници вакцинисана

У претходна 24 сата на корона вирус тестирано jе 13.817 грађана Србије, од коjих jе 2.211 новозаражено.

Преминула су 53 пациjента, а на респираторима у болницама широм Србиjе налази се 212 обољелих.

Подсјетимо, дан раниjе, на корона вирус тестирано jе 15.631 грађана, од коjих jе 2.339 новозаражених, преминуло jе 51 пациjената, а на респираторима било jе 206 обољелих.

Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон изjавио jе данас да млади не брину о здрављу стариjих суграђана и да су апсолутно незаинтересовани за пандемиjу, такође jе открио шокантан податак да jе свака трећа особа у болници вакцинисана.

- Младе jе баш брига за здравље стариjих, само jе четири одсто популациjе узраста од 18 до 30 година вакцинисано. Разлог томе jе што су они презасићени информациjиама о пандемиjи коjа их апсолутно не интересуjе. Међу њима влада став да jе кул не вакцинисати се, а када их питате зашто они немаjу конкретан одговор. Кад изађемо из школе све знамо о ратовима, а о заразним болестима не знамо скоро ништа и зато не схватамо шта jе вакцина и зашто jе то цивилизациjско достигнуће - рекао jе др Кон у "Уранку" на К1 телевизиjи.

(Курир.рс)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:58