/ foto: MUP SRBIJE
06/05/2023 u 17:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubica iz Mladenovca priznao zločin: Pucao na ljude kako bi "zaplašio sela"

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije

Uroš Blažić (21) saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu gdje je priznao zločin koji mu se stavlja na teret, saznaje "Blic".

 - Priznao je da je izvršio masakr navodeći da je upotrebom automatske puške i pištiolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mjesta- kaže izvor "Blica".

Blažiću se, prema informacijama koje posjeduje navedeni portal, stavlja na teret da je da je 4. maja tokom noći ubio osam osoba, a pokušao da ubije još 12 osoba.

- Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bjekstva sa lica mjesta, najprije ukrao tuđi automobil, a potom u blizini naplatne rampe "Mali Požarevac" prijetio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju, te natjerao taksistu da ga odveze u Kragujevac gdje je Blažić u toku jutra i pronađen u kući njegovog ujaka - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo u Smederevu je tražilo od suda da se Blažiću odredi pritvor po svim osnovama, šta je i sud prihvatio.

- Postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, da će ometati postupak uticajem na svjedoke, da će ponoviti krivično djelo s obizirom naa ispoljenu naročitu upornost u izvršenju - navodi naš izvor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 20:33