/ - ILUSTRACIJA: UPCG TVITER
06/05/2023 u 19:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uhapšen maloljetnik: Prijetio da će biti ubijeno više od 30 osoba

Niška policija uhapsila je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, 17-godišnjaka iz tog grada

Niška policija uhapsila je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, 17-godišnjaka iz tog grada koji je u petak na svom Instagram nalogu objavio poruku u kojoj prijeti da će "sjutra u Nišu biti ubijeno više od 30 osoba".

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su trojicu maloljetnika, uzrasta 15 i 16 godina, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična djela ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda.

U cilju sprečavanja širenja netačnih vijesti, povodom tragedije koja se 3. maja dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" i tačnog informisanja javnosti, Više javno tužilaštvo u Beogradu apeluje na medije da objavljuju informacije koje su im potvrđene u ovom tužilaštvu ili Ministarstvu unutrašnjih poslova.

- Jedini ovlašćeni da daju zvanične informacije su MUP i VJT u Beogradu, koji će blagovremeno izveštavati javnost o rezultatima istrage u skladu sa zakonom. Podsjećamo da širenje lažnih vijesti, koje ometaju odluke državnih organa ili mogu da izazovu paniku i nerede, predstavlja krivično djelo- kazali su u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 18:42