/ - FOTO: EPA/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT, DADO ĐILAS
03/06/2022 u 16:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уведене санкције Богољубу Kарићу, ЕУ тврди да сарађује са Лукашенком

У службеном гласнику стоји да је српски бизнисмен блиско повезан са предузећем Дана Холдингс, као и са предузећем Дана Астра, па је наводно био представник тих субјеката на састанцима са Лукашенком

Савјет ЕУ усвојио је данас шести пакет економских и индивидуалних санкција против Русије и Бјелорусије које обухватају забрану куповине, увоза или трансфер сирове нафте и одређених нафтних деривата из Русије у ЕУ, а међу појединцима који су кажњени налази се и српски бизнисмен Богољуб Kарић.

У Службеном гласнику, Kарића су описали као српског предузетника и политичаа.

-Заједно са члановима породице развио је мрежу подузећа за пословање некретнинама у Белорусији и мрежу контаката са породицом Александра Лукашенка. Посебно је блиско повезан са предузећем Дана Холдингс, као и са предузећем Дана Астра, бившим друштвом ћерке предузећа Дана Холдингс, па је наводно био представник тих субјеката на састанцима са Лукашенком- наводи се у Службеном гласнику.

Стога, како се истиче, Kарић остварује корист од Лукашенковог режима и подржава га.

Нова.рс пише да рестриктивене мјере обухватају 65 појединаца и 18 субјеката као одговор на инвазију Русије на Украјину и друге акције које подривају или угрожавају територијални интегритет, суверенитет и независност Украјине.

ЕУ уводи санкције политичарима, пропагандистима, водећим пословним људима и члановима породица већ санкционисаних појединаца.

Пакет санкција предвиђа и забрану трансакција са највећом руском банком, Сбербанк, и још три банке, забрану емитовања у ЕУ још три руска национална канала, а проширен је и списак санкционисаних особа и ентитета које ЕУ сматра одговорним за злочине у Украјини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 16:11