Aerodrom Nikola Tesla / Shutterstock
10/08/2024 u 17:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Velika kašnjenja na Aerodromu Nikola Tesla: Ponovo kvar IT sistema

Zbog kvara IT sistema na beogradskom aerodromu, u popodnevnim časovima došlo je do stvaranja većih gužvi na šalterima za prijavu na let.

Kao posljedica, zabilježena su značajnija kašnjenja letova avio-kompanija koje polijeću sa beogradskog aerodroma, uključujući i Er Srbiju, saopšteno je iz srpske nacionalne avio-kompanije.

- Odstupanja od planiranog reda letenja u uslovima visoke sezone dalje mogu dovesti do potencijalnih pomjeranja aerodromskih slotova od strane evropske kontrole letenja i daljih posljedičnih kašnjenja, isticanja radnog vremena posade, kao i isticanja radnog vremena pojedinih aerodroma. Zbog veoma usporenog procesa prijave na let, srpska nacionalna avio-kompanija moli putnike da na aerodrom dođu najkasnije tri sata prije planiranog vremena polijetanja - dodaje se u saopštenju.

Er Srbija je uputio izvinjenje putnicima zbog najavljenih odstupanja, do kojih, kako navode, dolazi zbog okolnosti koje su van kontrole srpske nacionalne avio-kompanije.

Dodaju da nadležne službe Er Srbije preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se smanje posljedice kvara IT sistema beogradskog aerodroma po putnike, a da će svi putnici koji eventualno budu izgubili svoje konekcije, biti preusmjereni na alternativne letove.

Novi prekid u radu softvera na beogradskom aerodromu, moguća kašnjenja letova

- Za više informacija, putnici se mogu obratiti Kontakt centru Er Srbije na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, posjetiti airserbia.com ili stranice Er Srbije na društvenim medijima - zaključuje se u saopštenju Er Srbija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 20:53