Весић и патријарх / - фото: Инстаграм
01/06/2022 u 17:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Весић са патријархом: Београд је главни град свих Срба, гдје год живјели

- Сјутра ћемо се сви заједно молити за мир, јер је мир најпотребнији сваком појединцу у читавом свијету, а ви дјецо са Косова и Метохије и из Црне Горе то најбоље знате, поручио је патријарх

Замјеник градоначелника Горан Весић и патријарх Српске православне цркве Порфирије угостили су у Храму Светог Саве дјецу са Косова и из Црне Горе, саопштила је градска информативна служба Беоинфо, и пренијела да је Весић поручио да се шаље порука да је Београд главни град свих Срба, ма гдје живјели на планети.

Весић је истакао да као домаћин славе града Београда има част да угости 70 малишана, који  ће сјутра, у четвртак, 2. јуна, учествовати у Спасовданској литији, заједно са, како је рекао, великим бројем Срба из свих крајева Балкана.

- Желимо да им поручимо да су на славу сви добродошли и да је то прослава свих људи добре воље. Такође, да без обзира на наше разлике сутра треба заједно да будемо у колони у којој ћемо се молити за мир. Славећи славу, сјећамо се прошлости, али и мислимо на будућност, јер су ова дјеца наша будућност, рекао је Весић, преноси Н1.

Патријарх Порфирије рекао је малишанима током обиласка Храма да је Свети Сава српски народ увео у заједницу културних, духовних и модерних народа, и позвао дјецу да његују љубав према свим људима, те да се моле за мир.

- Молите се за своје ближње, за свој православни народ, али се молите и за све друге народе који живе на Косову и Метохији, као и у Црној Гори. То је једини исправан, светосавски пут, нагласио је патријарх.

"Сјутра ћемо се сви заједно молити за мир, јер је мир најпотребнији сваком појединцу у читавом свијету, а ви дјецо са Косова и Метохије и из Црне Горе то најбоље знате", поручио је патријарх Порфирије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:55