/ - FOTO SKRINšOT VIDEO: INSTAGRAM 192.RS
05/05/2023 u 07:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Mladenovac: Mladić sinoć ubio policajca i njegovu sestru, pa još šestoro

Oko 600 pripadnika policije tragalo je tokom noći za ubicom iz Mladenovca, a potraga je nastavljena i tokom jutra

Najmanje osam osoba je ubijeno, a 13 ranjeno u masakru koji se sinoć dogodio kod Mladenovca, kada je Uroš B. (21) nakon svađe na školskom igralištu otišao kući i donio automatsku pušku iz koje je otvorio paljbu na okupljene ljude.

(VIDEO) Osam mrtvih u pucnjavi kod Mladenovca, policija traga za napadačem

Ubica je nakon pucnjave u selu Dubina pobjegao u susjedno mjesto, gdje je takođe pucao.

image
- FOTO: PRINTSKRIN

Odmah nakon dojave o zločinu na lice mjesta su upućene jake policijske snage koje su krenule u potjeru za ubicom, piše Blic. 

Na licu mjesta je skoro 100 različitih vozila policije, a u jednom trenutku su na teren izvedeni i policijski psi. Oko 600 pripadnika policije tragalo je tokom noći za ubicom iz Mladenovca, a potraga je nastavljena i tokom jutra. Sve specijalne jedinice MUP-a bile su na terenu: SAJ brigada, Žandarmerija, Helikopterske, PU BGD, PU SD. Takođe, izašle su interventna, JZO, kao i termovizijski dronovi, odnosno oprema za noćnu pretragu.

Ispred Urgentnog centra tokom noći su se okupile porodice ranjenih koje su sa strepnjom čekale ishod operacija. Komšije kažu da je ubica bio problematičan i da se vidjelo da, kako navode, sa njim nešto nije u redu.

Ministar policije Srbije, Bratislav Gašić je pucnjavu kod Mladenovca nazvao terorističkim aktom. Kako RTS nezvanično saznaje, u vozilu se nalazio sam napadač. Tokom noći su se pojavile informacije da su se u kolima odakle je izašao napadač i započeo krvavi pir nalazile još dvije osobe.

Otac osumnjičenog za napad u okolini Mladenovca je vojno lice, navodi RTS. Osumnjičeni ima krivični i prekršajni dosije u vezi sa kršenjem Zakona o oružju i municiji, prenosi Avaz. Kako javljaju srbijanski mediji, pretresena je Uroševa vikendica u blizini blokiranih sela u kojoj je pronađena veća količina oružja i municije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 11:58