Чанак (Фото: Медија центар Београд) / - Чанак (Фото: Медија центар Београд)
08/09/2021 u 06:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Окршај у ТВ студију - Чанак: Неваспитано је не бити на Цетињу 5. септембра

Чанак је рекао да није било напада на полицију и да није било молотовљевих коктела, како су раније пренели медији, већ је, према његовим речима, полиција напала људе који су „тамо мирно стајали“

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак изјавио је да су нереди, приликом устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија у недјељу на Цетињу, настали „провокацијом полиције и да је у питању план Владе Црне Горе“.

Он је за телевизију Прва рекао да није било напада на полицију и да није било молотовљевих коктела, како су раније пренијели медији, већ је, према његовим ријечима, полиција напала људе који су „тамо мирно стајали“.

- У питању је била провокација на то да када су почели да пуцају гуменим мецима по људима, они су очекивали да ће неко одговорити, да погине неки полицајац, да се онда то претвори у насиље које ће се на крају завршити хапштењем предсједника Црне Горе Мила Ђукановића. То је био план Владе Црне Горе, која је антиевропска, антицрногорска и антицивилизацијска - изјавио је Чанак.

На питање због чега је отишао на Цетиње, он је казао да тамо одлази већ 30 година, јер је Цетиње тада било „центар антифашизма и центар антиратних демонстрација“.

- Ту не бити је било апсолутно неваспитано за свакога ко о себи жели да мисли добро и сјутра - рекао је Чанак.

Непосредно након што је напустио Цетиње, гдје је демонстрирао због устоличења митрополита Јоаникија Чанак је, у изјави за Данас, упитао која црква користи сузавац уместо тамјана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 21:20