/ - SKRINšOT -192-RS INSTAGRAM
22/07/2023 u 20:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Srbija - Oluja "Superćelija": Snažni udari vjetra, munje paraju nebo, ugrožena bezbjednost ljudi

Dobra vijest je da se u drugoj polovini noći u većem djelu Srbije očekuje smirivanje vremena i razvedravanje

Ove večeri snažan grmljavinski sistem zahvatio je i istočne predjele Srbije i donio veoma obilne pljuskove sa grmljavinom, piše B92.

Nažalost, ovaj sistem dodatno je ojačao, pa je šire područje Bora i Zaječara zahvatila superćelijska oluja sa jakim gradom, jakim gromovima, olujnim vjetrom i veoma obilnim pljuskovima.

Ovaj sistem premješta se dalje prema istoku i uskoro će na svom putu ka Bugarskoj napustiti područje Srbije.

Istovremeno, sjeverozapadne predjele Srbije, Vojvodinu, Beograd, Podrinje i Mačvu zahvatio je novi oblačni sistem iz Hrvatske i Bosne i dinosi ovim predjelima kišu i pljuskove sa grmljavinom.

U nastavku večeri ovaj sistem premještaće se dalje na istok preko Šumadije, Podunavlja i Pomoravlja.

Dobra vijest je da se u drugoj polovini noći u većem djelu Srbije očekuje smirivanje vremena i razvedravanje.

-Ugrožena bezbednost ljudi. Tokom večeri se novo grmljavinsko nevrijeme sa područja Slavonije, BiH i dolinom Save, u pretežno zapadnoj struji premješta ka zapadu Srbije pa se nakon 20 časova prvo u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji očekuju intenzivni pljuskovi sa jakom grmljavinom, gradom i kratkotrajno olujnim vjetrom sa udarima i oko 100 km/h, saopšteno je iz RHMZ. Takav olujni vetar, kako navode iz RHMZ, može pričiniti značajnu materijalnu štetu, ugrožavajući bezbjednost ljudi, životinja i imovine.Dalja tendencija premeštanja biće preko područja Beograda, Šumadije i Banata dalje na istok, dodaje se u upozorenju RHMZ - piše B92.

Takav olujni vetar, kako navode iz RHMZ, može pričiniti značajnu materijalnu štetu, ugrožavajući bezbednost ljudi, životinja i imovine.

Dalja tendencija premještanja biće preko područja Beograda, Šumadije i Banata dalje na istok, dodaje se u upozorenju RHMZ.

Jak grad i olujni vjetar pričinili su i materijalne štete. Takođe, probleme je izazvala i obilna kiša. U nekim djelovima došlo je do prekida u napajanju električnom energijom.

Kako je najavljeno, jaka konvektivna oblačnost i tokom večeri uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom i gradom na području jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije.

Takođe, lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se i na području Beograda, Banata i centralne Srbije, s tendencijom premještanja dalje na istok ka Braničevskom i Borskom okrugu, navodi se na sajtu RHMZ-a u upozorenju objavljenom u 19.40 sati.

Pogleajte kakvu situaciju je izazvala oluja  širom Srbije:

Ogroman grad potukao Arilje
image
- SKRINšOT TELEGRAM
Polupani automobili u Kraljevu
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 16:14