foto: N1 / - FOTO: N1
18/09/2023 u 15:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Tužilac posumnjao u regularnost prijemnog: Buduće sudije i tužioci na pitanja odgovarali identično

- Kolega je od riječi do riječi pročitao odgovor koji mi imamo ispred nas… Ja da učestvujem u ovom neću, naveo je tužilac

Polaznici na prijemnom za Pravosudnu akademiju u Beogradu, buduće sudije i tužioci odgovaraju na pitanja identično odgovorima navedenim u brošurama komisije koja ih ispituje, čemu se usprotivio tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić.

Nenadić je posumnjao u regularnost testiranja i prokomentarisao da sve to beleže kamere i da on neće da učestvuje u takvom ispitivanju polaznika.

- Kolega je od riječi do riječi pročitao odgovor koji mi imamo ispred nas… Ja da učestvujem u ovom neću, naveo je.

Inače, kad je Nenadić 2015. izabran za tužioca za organizovani kriminal upravo na osnovu urađenog testa i tako stekao prednost u odnosu na Miljka Radosavljevića. Tada je dio istaknutih pravnika posumnjao u regularnost tog testiranja.

Podsjećamo, kako bi ušao u trku za tužioca za organizovani kriminal, advokat Mladen Nenadić i njegove kolege branioci, su zbog nedostatka iskustva u tuženju polagali test.

Drugi advokati test nisu prošli, a Nenadić se sa maksimalnim brojem poena izjednačio sa dotadašnjim tužiocem Miljkom Radisavljevićem.

Međutim, profesorka prava Vesna Vodinelić Rakić rekla je tada da smatra da ima ozbiljnih indicija da polaganje testa nije regularno, jer je Nenadić gotovo istovremeno polagao i lakši test za tužioca Višeg Javnog tužilaštva u Čačku koji je jedva prošao sa osvojenih 30 od minimalnih 26 poena.

“To je za mene jedna neuobičajena pojava da neko ko dobije teže pitanje bude uspješniji nego kad dobije lakše pitanje. To je moguće u teoriji, ali ne u životu”, kazala je ona.

Zbog sumnje da se zakon krši upravo ovakvim načinom testiranja jedna od advokatica je i odustala od kandidature.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 14:26