Александар Вучић / - РТС
21/09/2021 u 12:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Вучић након сједнице Савјета за националну безбједност: Борбена готовост Војске на високом нивоу

Разговарали смо о ситуацији на Косову и Метохије, посебно послије криминалне акције режима из Приштине, казао је предсједник Србије

Завршена је сједница Савјета за националну безбједност на којој су главна тема била најновија дешавања на КиМ.

Савјетом је предсједавао предсједник Републике Александар Вучић, а сједници су, поред осталих, присуствовали премијерка Ана Брнабић, министри Небојша Стефановић, Александар Вулин, као и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић и директор БИА Братислав Гашић.

Након сједнице, предсједник Вучић обраћа се јавности.

- Морам да признам да сам задовољан стањем и како борбене готовости, тако и моралом и мотивисаношћу људима да унапређују наше капацитете, али и свим оним што нас чека, а то је наоружавање наше војске и полиције што је већ раније уговорено. Разговарали смо о ситуацији на Косову и Метохије, посебно послије криминалне акције режима из Приштине - рекао је Вучић.

Србиjа захтијева повлачење трупа косовске полициjе са сјевера Косова, да се ситуациjа врати у пређашње стране, па онда да идемо у Брисел да разговарамо о свему, и ако jе могуће да се договоримо, поручио jе Вучић послије седнице Савјета за националну безбједност.

Вучић jе рекао и да jе одбио предлог коjи jе jуче добио од ЕУ како би требало да изгледа, како jе рекао, „тобожње компромисно рјешење“. Према том предлогу, како jе обjаснио, Албанци би одустали од 70 одсто онога што су намјеравали да раде на административноj линиjи, али би увели 20 до 30 одсто нових мјера.

- Одбацио сам то зато што сам сит политике свршеног чина, не можете тако да разговарате са Србиjом - поручио jе он.

- Захтијевамо да хитно буду издате лиценце за снабдијевање, дистрибуциjу и трговину електричном енергиjом за двије српске компаниjе, у складу са Бриселским споразумом - казао jе Вучић.

Како jе додао, док траjе кризна ситуациjа на сјеверу покраjине, "ми ћемо се сналазити и проналазити рјешења за снабдијевање".

"Неће увијек бити свега, али основних животних намирница на сјеверу покраjине ће бити довољно, да људи могу нормално или релативно нормално да живе", навео jе предсједник.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:32