Aleksandar Vučić / - FOTO: SNS
25/04/2023 u 20:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučić: Biće suštinskih promjena u spoljnoj politici Srbije

On je zahvalio Mađarskoj, Španiji, Kipru, Rumuniji, Azerbajdžanu, Gruziji, ljudima koji su, kako je naveo, podržali međunarodno javno pravo i povelju Ujedinjenih nacija

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će, nakon glasanja u Savjetu Evrope (SE) o podršci članstvu Kosova u toj organizaciji, doći do dubinskih i suštinskih promjena u spoljnoj politici Srbije.

On je zahvalio Mađarskoj, Španiji, Kipru, Rumuniji, Azerbajdžanu, Gruziji, ljudima koji su, kako je naveo, podržali međunarodno javno pravo i povelju Ujedinjenih nacija (UN).

“Ne smijemo da zaboravimo šta su učinili za nas i moramo uvijek da znamo da su nam te zemlje ispred svih drugih", rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

On je, povodom jučerašnjeg glasanja u SE, kazao da je to velika sramota i da se nikada nije dogodilo da je neko primljen preglasavanjem niti da bude primana nepriznata zemlja.

"Postojale su dvije zemlje samo, koje nijesu bile članice UN koje su primane u SE, ali to zato što one nijesu htele da budu dio UN, zbog međunarodno - pravnog poretka, a ne zato što se neko bunio ili pravio problem da te zemlje u određenim granicama postoje - to su Švajcarska i Irska", rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija.

On je kazao “da se nikada nije dogodilo da u SE bude primana nepriznata ili zemlja za čiji prijem postoje problemi oko njenog teritorijalnog integriteta”.

"Kao što vidite, principi odavno ne postoje", dodao je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 10:20