Александар Вучић / - Фото: РТРС
19/02/2022 u 20:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Дође ли до сукоба неће бити пшенице, гаса, нафте, соли, уља…

Сматра да је пред Србијом много искушења због ситуације у Европи и свијету

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је са митинга Спрске напредне странке у Мерошини, одакле је кренула кампања за ванредне парламентарне изборе 3. априла, да "народ неће у НАТО" и да "Србија не сједи на двије столице, већ на једној - својој", преноси N1.

Вучић је на митингу изјавио да “народ Србије неће у НАТО и да ће зато знати за изабере 3. априла”, додавши да “народ воли војну неутралност, своју војску и да сами чувамо своје небо”. 

Сматра да је пред Србијом много искушења због ситуације у Европи и свијету.

Имао је притисак да призна независност Косова

- Довољно је видјети шта се збива у односима између великих сила, али ми не сједимо на више столица, већ имамо једну, једину и своју – столицу Србије, коју никоме ни за шта не дајемо - поручио је.

Предсједник Србије је рекао да му је “остављен врућ кромпир по доласку на власт и огроман притисак западног свијета да морамо да признамо независно Косово”. Са предизборног митинга, Вучић је поручио да Београд неће кварити односе са Русијом и Кином, као и да ће имати добре односе са САД-ом и бити на европском путу.

- Ми имамо пријатеље и на истоку и на западу, и ту нашу политику нико не може да промијени, а то је једина политика уз коју Србија може да опстане - рекао је Вучић.

Додао да је таква политика гарант безбједности српског народа у региону.

Нада да неће бити сукоба

Предсједник Србије је казао да држава посматра шта се дешава у свијету.

- Дође ли до сукоба, а надам се да неће – неће бити пшенице, гаса, нафте ни деривата, а питање је колико ће бити соли, уља – ми на данашњи дан имамо свега довољно - казао је Вучић.

Закључио је тиме да у Србији неће бити глади.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 01:15