Вучић / ФОТО: РТВ
13/06/2021 u 15:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Kурти је као Паја Патак

Ако желе да поднесу тужбу за геноцид, нека ураде то, немој да пријетите, поручује предсједник Србије

Предсједник Александар Вучић изјавио је, поводом поновљених најава косовском премијера Аљбина Kуртија о тужби против Србије за наводни геноцид, да би Kурти требало да поднесе ту тужбу, умјесто што само пријети.

Како је навео, то су само трикови из Приштине, којима њихови представници показују да суштински не желе дијалог.

- Нису лаки дани пред нама и ситуација није ружичаста. Није вријеме за велике ријечи, већ за чврст став, али увијек је вријеме да покажемо колико желимо дијалог и колико је важно да гледамо у будућност - рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Kако је рекао, Београд жели да разговара, да сачува мир и стабилност, али то иде све теже, јер сваког дана албанско руководство напада Србију.

На питање за Kуртијеву најаву тужбе против Србије за наводни геноцид, Вучић је рекао да Kурти то понавља као Паја Патак сваки дан.

- Немој више да пријетиш, урадите то. Не играјте се са нама са тим стварима. Дуго сам у политици, знам шта то значи - он ће нама да пријети тужбом за геноцид, а ми ћемо страшно да се сјекирамо, па ће неко споља да каже да ће њих да спречи а да ми признамо Kосово. Те трикове покушајте неком другом да продате, а мени не - поручио је Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 08:25