Abazović i Vučić / - ABAZOVIć I VUčIć
08/06/2022 u 19:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић о изручењу Маровића: О свему ћемо разговарати кад Абазовић дође у Београд

Спреман сам да рјешавам проблеме у односима са Црном Гором, о свим билатералним темама разговараћемо са црногорским премијером Дританом Абазовићем који је добио позив да посјети Београд прије краја јуна, навео је предсједник Србије

Српски предсједник Александар Вучић изјавио је данас у Охриду да је спреман да рјешава проблеме у односима са Црном Гором и најавио да ће о свим билатералним темама разговарати са црногорским премијером Дританом Абазовићем који је добио позив да посјети Београд прије краја јуна.

Вучић је то рекао одговарајући на питање новинара да ли ће Србија уважити захтјев Владе црне Горе и изручити бившег предсједника Државне заједнице Србија и Црна Гора Светозара Маровића који је одбјегао у Београд након што је га је суд у Подгорици осудио на четири године затвора јер је преузео кривицу и прихватио да буде третиран као шеф организоване криминалне групе у Будви оптужене да је оштетила тај град за 200 милиона евра.

"Спреман сам да рјешавам проблеме у односима са Црном Гором и да ће о свим билатералним темама разговарати са црногорским премијером Дританом Абазовићем који је добио позив да посјети Београд прије краја јуна", рекао је Вучић у Охриду гдје је учествовао на скупу иницијативе Опен Балкан.

Предсједник је напоменуо да Србија има много захтјева према Црној Гори па ниједан није ријешен.

"Треба да станете и у ципеле оног коме питање постављате. Видјећете тада да ствари нису тако једноставне, али увјерен сам да наши разговори могу да допринесу бољем разумијевању и ближој сарадњи", навео је Вучић и додао да

кроз иницијативу Опен Балкан „заједно раде на успостављању бољих односа“.

Он је рекао да Србија има мноштво захтјева према Црној Гори, али да неће да потеже ниједно јер жели да Београд и Подгорица граде боље односе.

"А знате ли колико ми захтјева имамо, јесте ли се питали или сте само жељели да покажете како је Србија нефер према Црној Гори. Ја могу 10 питања сада да вам извучем, али нећу ниједно. Од односа (Црне Горе) према нашем амбасадору, до питања из области организованог криминала, али нећу ниједно. Зато што желим да градимо боље билатералне односе", поручио је предсједник.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 15:50