Вучић / Фото: SOPA IMAGES LIMITED/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
22/07/2021 u 13:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић о тврдњама Веље Невоље: Никад га нисам видио, а спреман сам да идем на полиграф

Срамота ме је да криминалцима одговарам, поручује предсједник

Предсједник Србије Александар Вучић одлучио је да одговори на тврдње Вељка Беливука да је са њим имао директну комуникацију и да је Вучић од њега “тражио услуге”, поручивши да ће ових дана објавити ко је мафијашки консиљере у Србији.

Детаљи из исказа Беливука: Вучић ми је тражио разне услуге

- Један фини господин је прво рекао да никога није убио и заклао и да су то фина господа којима је смјестио режим и да су све то радили у договору са мном. Онда је један рекао да смо се састајали у стану на Звездари, а други да смо се састајали у кући у Ритопеку - рекао је Вучић одговарајући на питања новинара да прокоментарише тврдње Беливука.

Он каже да криминалци имају право да лажу, те да ће ових дана објаснити ко их је инстурисао шта да говоре.

- То је смислио онај који им је преносио поруке. Мафијашки консиљери који су се састајали са криминалцима и договарали кампању против мене. Наставићу да се тучем против убица, не могу да ме уплаше, борићу се до последњег даха. Од мене су тражили да платим рекет, а ја им поручујем да нећу да плаћам рекет - рекао је Вучић.

Он је додао да се "консиљере данима састајао са криминалцима" како би се договорили какву политику ће да воде.

- Нећу дозволити да убице управљају Србијом. Тек ћете да видите до чега смо дошли. Имамо и доказе како су измишљали све те приче и како се смију. Један сам од ретких које не можете да уплашите ни снајперима, ни милионима од дроге. Нећу да се повлачим пред убицама и кољачима и њиховим политичким спонозирима- категоричан је Вучић. 

Он је навео да је Беливукова банда имала посебне начине убистава противника и да државни органи имају доказе гдје најављују да ће да убију једног високог званичника.

- Имају пет убиства у Србији, а око 40 у региону и Европи - рекао је Вучић.

Како је казао, размишљао је да ли да Беливуку одговори, али, како наводи, обратиће се нацији ускоро, поводом овог питања.

- Треба ми 48 сати. Спреман сам да одем јавно на полиграф и да свим надлежним органима дам изјаву па да сви виде колико говорим истину. Уколико сам се видио, разговарао било гдје и било када са њим, спреман сам да се не само склоним са овог места, него и да доживотно не излазим из затвора - рекао је Вучић новинарима у Kрагујевцу.

Према његовим ријечима, логично је да се све то дешава јер Беливук и његов сарадник Марко Миљковић покушавају себе да извуку на политичку карту јер су и до сада имали политичку подршку у појединим медијима.

- Очекујем сада да Беливук буде кандидат за предсједника, а Марко ‘месар’ за премијера јер су толико задужили неке- рекао је Вучић.

Додао је и да му је драго што су њега поменули.

- Срамота ме је да криминалцима одговарам. Сваком је јасно да су мене поменули јер се са мном нису виђали а нису оне с којима су се виђали. Никада их нисам видио, нити се с њима састајао- поручио је Вучић. 

Подсјетимо,мрежа за истраживање корупције и кирминала - KРИK објавила је да је Беливук, шеф криминалне групе осумњичен за више бруталних ликвидација, на саслушању у тужилаштву прије двије недјеље негирао да је убица и да је говорио о свом наводном односу са Вучићем и другим људима из врха СНС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:22