Предсједник Вучић / - ФОТО: РТРС
21/02/2022 u 14:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Од своје плате ћу финансирару рестарурацију статуе мале Милице Ракић

Весић је у име Града Београда захвалио предсједнику који је одлучио да свој новац донира за рестаурацију споменика

Статуу Милице Ракић, настрадале дјевојчице у бомбардовању НАТО која је нестала прије неколико дана из Ташмајданског парка, пронашли су јутрос у једном београдском парку радници ЈКП "Зеленило Београд", преносе Novosti.rs.

Вандали који су уклонили статуу нису успјели да је униште, наводи се у саопштењу Градске управе и додаје да је замјеник градоначелника Горан Весић обавјестио предсједника Србије Александра Вучића да је статуа пронађена.

Како се наводи у саопштењу, предсједник Вучић је рекао да ће лично од своје плате финансирати рестаурацију статуе и њено враћање на споменик дјеци убијеној у НАТО бомбардовању.

Статуу ће рестаурирати "Ливница Јеремић" која је и првобитно излила статуу, наводи се и додаје да се у наредним данима очекује да статуа буде рестаурирана и враћена на своје мјесто.

Весић је у име Града Београда захвалио предсједнику који је одлучио да свој новац донира за рестаурацију споменика.

Весић је истакао да је споменик Милици Ракић свједочење о најстрашнијим догађајима који су се десили током бомбардовања због којег је, подсетио је, настрадало више хиљада људи међу којима и неколико десетина дјеце.

У саопштењу се додаје да је Милица Ракић симбол безумности тог чина, , те да овај споменик због тога има посебну тежину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:53