Александар Вучић / -Фото: SCREENSHOT
01/07/2021 u 14:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Вучић позвао Кривокапићеве ћерке да се врате: Србија ће гарантовати безбједност

Он је казао да Србија није учинила ништа лоше Црној Гори у претходних неколико година, за разлику од Подгорице

Предсједник Србије Александар Вучић оградио се од оптужби да из Србије стижу поруке у Црну Гору које нису ни братске и пријатељске, притом позивајући ћерке Здравка Кривокапића да се врате и живе у Србији која ће им како каже гарантовати пуну безбједност, jaвља  Nova S.

Кривокапићеве кћерке: Протјерују нас из Србије!

Вучић је одговарајући на питање новинара, након церемоније обиљежавања завршетка радова на конструкцији Куле Београд, казао да Србија није учинила ништа лоше Црној Гори у претходних неколико година, за разлику од Подгорице.

-Јесмо ли ми признали независност Боке Которске, Рожаја или неког другог дијела Црне Горе, јесмо ли прихватили да се отцјепи неки дио Црне Горе и рекли зарад европских интеграција ми ћемо да прихватимо тај дио Црне Горе као независтан – нисмо, они јесу, признали су независност Косова-, казао је Вучић.

Коментаришући протјеривање амбасадора Србије у Црној Гори, Владимира Божовића, Вучић је казао да је он из Подгорице протјеран зато што је написао о Мојковачкој бици оно што су историјске чињенице и оно са чим се данашње црногорско руководство саглашавало у том тренутку.

-Ми смо њима дали вакцине, а они су дио вакцина умјесто да дају народу, Албанцима на Косову, што бих и ја учинио, дали да би понизили Србију, оружаним снагама, војсци Косова-, каже Вучић.

Он сматра да су вакцине дате војсци Косова, која је као је казао, против међународних закона формирана супротно Резолуцији 12 44, да би се додатно понизила Србија. Казао је и да су то чињенице, којима се у Црној Гори хвале.

Када је ријеч о нападу у једном дневном листу у Србији Кривокапићевих ћерки, Вучић истиче да је апсолутно против напада на породицу, не само Кривокапићеву, већ свачију.

Истиче и да је он сваког дана на црногорским насловним странама и додаје да му је нападана породица безброј пута.

-Мене су оптужили прије неки дан у званичним новинама црногорске власти за државни удар и то као зато што сам ја нешто дојавио патријарху, а нисам ни знао да Кривокапић долази да се нађе са патријархом“, казао је Вучић.

Он је истакао да ће Кривокапићевим ћеркама држава Србија гарантовати пуну безбједност, али додаје да је требало да о њиховој угрожености обавјесте државне органе Србије.

Вучић је позвао Кривокапићеве ћерке да дођу у Србију и поручио им да су добродошле да живе у тој земљи.

-Гарантоваћемо им безбједност, Србија је земља добрих домаћина и добрих људи и код нас супротно не смије да се дешава-, казао је Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 22:56