Александар Вучић / - ФОТО: ПРЕДСЕДНИШТВО СРБИЈЕ
16/07/2021 u 22:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Примићу и трећу дозу вакцине

Чекам да кажу да ли је савјет да се прими нека друга или иста вакцина, ако не буде тог савјета, ја ћу да примим исту, истиче Вучић

Предсједник Србије и лидер СНС-а Александар Вучић најавио је да ће примити и трећу вакцину и то кинеску, као и да вјерује да ће медицинска струка донијети одлуку да трећу дозу приме сви који су вакцинисани прије више од шест мјесеци. Наводи да је пред крај свог мандата задовољан оним што је урађено.

Александар Вучић је рекао како мисли да ће рећи свакоме да је прими после шест мјесеци, без обзира коју вакцину је примио.

"Чекам да кажу да ли је савјет да се прими нека друга или иста вакцина, ако не буде тог савјета, ја ћу да примим исту, али то је ствар извора људи", рекао је Вучић гостујући на нишкој ТВ Белами, преноси РТС.

Подсјетио је да је вакцинисан и ревакцинисан кинеском вакцином и да ће примити и исту трећу вакцину.

Напоменуо је да људи који су примили прије шест месеци вакцину нису више толико отпорни и могу лакше да се заразе и оболе и да је зато и потребна трећа вакцина.

Истакао је да имамо тренутно слободних 1,3 милиона вакцина, као и још 120.000 вакцина за оне који треба да приме другу дозу.

Вучић је казао да кинеска вакцина спорије ствара антитијела од "Фајзера", "Астра-Зенеке" и "спутњика", али да је кинеска традиционална вакцина која нема баш никакав ризик.

"Не кажем да друге имају, али кинеска нема ризик ни за шта", додао је предсједник.

Каже да су у Србији сада ствари лошије по питању броја заражених него раније и још једном замолио људе да се вакцинишу.

Напомиње да не разумије зашто не може да се пређе проценат вакцинације од 35 одсто у мјестима као што су Мионица, Лајковац, Уб, Љиг, Нови Пазар, Тутин, Сјеница...

Потврдио је да ће трећа, нова ковид болница бити отворена 1. септембра у Новом Саду и да ћемо нажалост до тада имати потребу за тим капацитетима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 14:06