Александар Вучић / - Фото: РТРС
27/09/2021 u 06:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Србиjа ниjе вазална земља и заштитиће своj народ на Косову и Метохиjи

Предсједник jе додао да Србиjа своjим трупама неће улазити на Косову и Метохиjу и да ће чекати НАТО 24 сата да реагуjе у случаjу погрома. Ако НАТО не реагуjе, Србиjа ће реаговати

Предсједник Србиjе Александар Вучић и водитељ Миломир Марић гостовали су у емисиjи "Хит твит" на РТВ Пинк.

Марић jе рекао да ниjе имао компликациjа док jе боловао од вируса корона jер jе вакцинисан и захвалио се докторима, прије свега Бекићу и Стевановићу, пишу Новости.рс.

Вучић jе рекао да сматра да jе вакцинациjа нешто наjважниjе што морамо да урадимо.

- Апсолутно сам за вакцинациjу и зато смо обједили све вакцине. Имате шведски сто да бирате за све дозе - рекао jе Вучић.

Он jе наjавио да ускоро стиже пета вакцина - Модерна.

Предсједник jе наjавио да ћемо за мање од годину дана имати "супервакцину" коjа би могла да покриjе све вариjанте вируса корона и коjа би могла да има jаче деjство.

Александар Вучић каже да jе и његова маjка преживјела само због тога што jе примила вакцину.

Миломир Марић jе рекао да познаjе и антиваксере и оне коjи нису веровали у корону, а неки су jедва живу главу спасили од короне, а неки су и преминули од те болести.

- И многи други људи, ни криви ни дужни страдали су због оних коjи нису примили вакцину - рекао jе Вучић.

Инцидент коjи су изазвали Марко Видоjковић и Ненад Кулачин - псовање маjке председнику

Новинар Миломир Марић, коjи jе такође гост, истакао jе да нема оправдања за вријеђања нечиjе маjке.

- Људи су се стидјели оваквих у оно вријеме када сам jа био млад и када се цијенило васпитање. Очигледно домаће васпитање више ниjе потребно за успјех у Србиjи. Интересантно jе да jе jедно новинарско удружење то подржало - истакао jе Марић.

Он jе рекао да Видоjковићеве књиге очигледно не изазиваjу неко интересовање и да нема неке идеjе.

Марић истиче да Видоjковић таквим ријечима жели да привуче пажњу на себе.

Он jе додао да ниjедан функционер власти ниjе изговорио такве гадости о некоме у опозициjи.

Вучић каже да му маjка ништа ниjе рекла о хаjци коjа се води против ње. Предскедник jе додао да нису сви исти и да никада ништа слично ниjе могло да се чуjе о људима из опозициjе.

- Ово нико ниjе дужан да трпи - рекао jе Вучић одговараjући на увреде Видоjковића.

Вучић каже да се ради на дехуманизациjи њега и његове породице.

Предсједник jе подсјетио да jе само jедан МиГ-29 могао да лети, а сада их имамо 14 и свих 14 авиона лете. Он jе обjаснио да jе позадина напада на њега и на његову породицу успјех и развоj Србиjе.

Вучић jе наjавио повећање плата од 7 до 9 посто. 

Вучић jе донео слике факултета Музичке академиjе.

- Погледаjте како то изгледа, наводим само примјере шта смо све урадили од када сам jа на власти, то су резултати, 702 евра нето плата jе у Београду, а у Србиjи 560 евра, данас смо броj jедан у региону, градили смо пруге и путеве. Пензионери ће осим ових 50 евра, имати jош 20 па 30 евра. Изградићемо потпуно нови Факултет музичке умјетности, нико до сада ниjе водио рачуна о томе. Сада ћемо изградти и концертну дворану. Болнице? Ви сте вечерас емитовали Дедиње 2, Клинички центар jе скоро готов. Три ковид бонице, то су резултати - нагласио jе председник.

Предсједник jе прокоментарисао и насловну страну "Данаса" у коjоj пише да "Вучић звецка оружjем" и питао "шта jе то Србиjа урадила".

- Зар хоћете да кажете да не смијемо ни да подигнемо своjе авионе и да премјештамо своjе трупе по териториjи централне Србиjе? - питао jе Вучић.

Вучић jе обjаснио да су то идеjе коjе нуди дио опозициjе да Србиjа не треба да има воjску, да не може да се брани.

- Шта да очекуjете од Ђиласа и Тепић коjи српски народ оптужуjу за звецкање оружjем? - питао jе Вучић.

Он каже да су се многи узбудили када jе Србиjа показала да неће дозволити погром као 2004. године.

- Они су мислили да се jа шалим - рекао jе Вучић.

Марић jе рекао да возила РОСУ нису дошли за џабе на Jариње.

- Мислим да се ни по овом питању ниjе чуо ни РТС, они се по мом мишљену не разликуjу од Н1. Немаjу они ни стратегиjу ни тактику, то им се намеће као jедини начин. Њима jе jедини сан да некога желите некога да убиjете и пребиjете, онда ви немате сан, него тежите да остварите само ваше жеље, а не желе народа - рекао jе Вучић коментаришући понашање поjединих "лидера опозициjе".

Вучић о нападима на њега: Бесмислено jе да кукам и плачем, много jе теже нашем народу на Косову и Метохиjи

Вучић додаjе да jе научио да лакше подноси нападе и да постаjе имун на њих.

- Свима њима (своjоj породици) сам уништио животе. Брат jе пристао на то, он jе члан странке. Маjка, отац и дјеца нису то бирала. Бесмислено jе да кукам и плачем. Много jе теже нашем народу на Косову и Метохиjи, у Црноj Гори и у БиХ - рекао jе предсједник и додао да њему значи да се замапти његово дело.

Вучић jе рекао да су джабе све псовке против њега кад мали Вукан загрли телевизор кад види оца док jе негдје на путу.

Вучић: Невена Ђурић jе показала борбеност, потписао бих сваку реч коjу jе рекла

Вучић jе рекао да би потписао сваку ријеч коjу jе у емисиjи на РТС изjавила Невена Ђурић.

- Каква jе увреда рећи некоме да jе дилетант? То значи да jе нестручан. У чему jе проблем? Та хаjка jе кренула због нечег другог. Невена Ђурић jе сувише паметна да би направила глупост, сувише има високе амбициjе и поносан сам што jе завршила нашу страначку академиjу - рекао jе Вучић.

Предсједник jе додао да она има кућно васпитање и зазире од ауторитета, али има и храброст и борбеност.

- Странка не сме да умре сутра, морамо да имамо jаке људе, коjи су спремни да се боре сваки дан - рекао jе Вучић.

Председник jе питао и од када то ниjе дозвољено показивати фотографиjе на РТС и осврнуо се на фото-монтажу коjу су неки направили. На спорноj фотографиjи Вучић ниjе носио гаjбу пива, него две кутиjе.

- Шешељ и не пиjе пиво. Jа нисам попио 30 пива у животу - рекао jе предсједник.

Вучић о ријечима Саше Jанковића

Саша Jанковић, бивши заштитник грађана и опозициони кандидат за председника Србиjе jе у подкасту Нове испричао да jе добиjао предлоге да се приближи Вучићу, како би га рушио изнутра и у неком тренутку, кад му откаже срце, дошао на његово место.

- Ово jе државни удар - рекао jе Вучић.

Он jе изjавио да се не виђа са Jанковићем.

- Нити сам га видео, нити сам га чуо, нити би било фер да било шта слично инсинуирам. Добио jе нешто мање од 17 одсто гласова на изборима, одмах иза мене. Он jе рекао оно што смо знали. Мени jе важно да видите оно што нема сумње да jе рекао истинито и искрено. Пре свега то са ким би могао да сарађуjе унутар СНС и на коjи начин да се преузме власт у Србиjи. Суштина онога што jе Jанковић рекао jе да људи разумеjу када дође неки представник у нашу земљу он ради за интересе своjе земље, зашто мислите да би радили у нашем интересу, а зашто мислите да би увек желели све наjбоље нашоj земљи? - питао jе Вучић.

Он jе додао да се данас у Србиjи народ пита, а не неко други.

Председник каже да дуго времена има проблема са високим крвним притиском и да има здравствене проблеме са срцем.

Говорећи о хаjци против њега, Вучић каже да су Хрвати морали да измисле чак и да jе позвао Србе да каче заставе у Хрватскоj.

Председник jе истакао да jе суштина у резултатима.

- Црна Гора jе 2014. године била испред нас, имали су за 166 евра већу плату, а данас ми имамо већу плату за 30 евра од њих. Што би то некоме одговарало? Притом имамо бољу индустриjску структуру, бољу пољопривреду, због чега би се њима то допало? Треба да се бавимо економским резултатима, да се хвалимо свима, то jе моj одговор свима коjи говоре да се стално бавим резултатима земаља у региону - рекао jе Вучић.

Хрватске провокациjе

Председник Хрватске Милановић jе одржао предавање на Колумбиjа универзитету и за Србиjу рекао да jе "препрека" и "наjтеже" то што jе, како тврди, председник Вучић "био jедан од наjистакнутиjих ратних хушкача 90-их".

Милановић jе поновио да види да Србиjа "нема снажну намеру" да се прикључи Европскоj униjи, док се, како jе казао, Северна Македониjа и Албаниjа "снажно труде и боре".

Марић jе рекао да jе мислио да су Хрвати решили "српко питање" када су протерали све Србе, али да jе очигледно да се преварио.

Водитељ додаjе да jе Милановићу наjтеже пало што jе немачка канцеларка Ангела Меркел стала на страну Србиjе када jе Хрватска желела да изазове царински рат са нашом земљом.

Вучић jе рекао да не жели да одговара на личне Милановићеве увреде.

Предсједник jе подсјетио да су Вучићу страдали од усташке руке за време Другог светског рата.

- Дневно имате 120 текстова против мене, али jа их разумем. Jа сам све оно што многи од њих не би желели да никад не буде на челу Србиjе. Разумем и чињеницу да уласком у ЕУ постаjу центар окупљања свих са Балкана и да jе довољно како махну руком да тако Србиjа оде доле, а остали оду горе. Куповали су по Воjводини, а ми кад смо нешто хтели да купимо код њих, ниjе вредело. Година 2013. година они су имали БДП са око 49 милиjарде, а ми 33, а данас jе случаj 52:52 милиjарде са земљом коjа прима велике количине новца из европских фондова - обjаснио jе председник.

Миломир Марић рекао jе да jе ратна пропаганда српских неприjатеља током ратова требало да постане потврђена као историjска истина хашким пресудама.

Вучић каже да "Српски свет", о ком говори Александар Вулин, треба културно да повеже српски народ, а да Хрватска то погрешно интерпретира.

Предсједник jе истакао да ће Србиjа поштовати свакога и сваку државу, али да Србиjа моли никога неће.

Вучић о ситуациjи на Косову и Метохиjи

Предсједник jе додао да Србиjа своjим трупама неће улазити на Косову и Метохиjу и да ће чекати НАТО 24 сата да реагуjе у случаjу погрома. Ако НАТО не реагуjе, Србиjа ће реаговати.

- Србиjа jе само подигла борбену готовост, а не воjску и полициjу. Србиjа ниjе ушла на териториjу Косова и Метохиjе због Кумановског споразума - рекао jе Вучић.

Вучић jе рекао не жели да због неиживљеног политичара из Приштине коjи се игра своjим сафари возилима загорчава живот блокираjући административне прелазе Албанцима из централне Србиjе на Косово и Метохиjу.

- Постоjи велика идеjа да се затвори Кончуљ и да само пуштамо Србе, да нема контакта између Албанаца из Буjановца и Медвеђе са Албанцима са Косова и Метохиjе. Jа нисам за то, тиме бисмо само напакостили Албанцима - рекао jе предсједник Србиjе.

Вучић jе рекао да jош ниjе почео погром српског народа и да Србиjа посматра ситуациjу, али и снабдева наш народ у jужноj српскоj покраjини.

Председник jе рекао да Русиjа подржава териториjални интегритет Србиjе, што jе доказао и амбасадор Александар Боцан-Харченко посетом Jарињу.

Он jе рекао да о Рачку мисли исто што и Иван Тодосиjевић, али да види да други људи почињу да се плаше jер Иван мора у затвор због истине коjу jе рекао.

Вучићу jе интересантно како нико не реагуjе када припадници jединица лажне државе Косово са сафари возилима дођу на административне прелазе и стоjе тамо седам дана, али да се реагуjе када Србиjа, суверена држава призната у УН, помера трупе по своjоj териториjи или дигне неки авион.

Он jе рекао да су лицемерне оцене да "Србиjа звецка оружjем".

Вучић каже да jе издао политику jаловости и слања саопштења, политику без борбе и без успешне економиjе.

Предсједник jе рекао да Аљбина Куртиjа занима jедино признање лажне државе, а после тога уjедињење са Албаниjом. Председник jе, коментаришући похвалне речи коjе су на Куртиjев рачун изнели Драган Ђилас и Вук Jеремић, рекао да се "сличан сличном радуjе".

Вучић jе посавјетовао политичаре у Сараjеву да само они не причаjу о "независности Косова" и позвао их да само мало одговорности покажу jер се он никад не игра са цијепањем Босне и Херцеговине.

- Ако толико памети немате да то разумијете, онда само чекаjте да видите какав ћете одговор да добиjете - рекао jе Вучић, подсјећаjући на општине са српком већином у тоj земљи.

Марић jе рекао да "када се Срби боре за слободу, онда jе то злочиначки подухват".

Вучић jе рекао да неће да прихвата "политике свршеног чина".

- На силу можете да радите шта год хоћете и Србиjи, али мало теже него 1999. године, а ускоро и много теже. Али на силу, не уз пристанак - рекао jе председник.

Вучић jе подсетио на британску доктрину да jе "увек потребно неприjатељу оставити излаз", а албански лидери су нас натерали да морамо да се бранимо и рукама и ногама.

- Девет година говорим о принципима. Jедини сам девет година присутан на сваком састанку - рекао jе Вучић и подсјетио да албанска страна не испуњава своjе обавезе из Бриселског споразума.

Председник jе додао да Србиjа мора тежити компромису, али да jе неопходно показати и одлучност.

Марић jе рекао да jе српски народ у jужноj српскоj покраjини оправдано уплашен и да РОСУ нема шта да тражи на сјеверу Косова и Метохиjе и на Jарињу.

Вучић се захвалио нашем народу на Jарињу и Брњаку и рекао да jе Србиjа уз своj народ.

Предсједник jе истакао да Србиjа више ниjе вазална земља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:01