Александар Вучић / - Фото: SCREENSHOT
19/05/2021 u 14:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: У Словениjи само Додик на страни Србиjе

Вучић jе рекао да на самиту у Словениjи Србиjа ниjе била та коjа jе против завршног документа и да jе овога пута Приштина jедина била против

Предсjедник Србиjе Александар Вучић рекао jе да jе на састанку лидера Западног Балкана у оквиру самита Брдо-Бриjони усвоjена декларациjа у коjоj нема ништа против интереса Србиjе иако jе на страни Београда био само предсjедаваjући Предсjедништва БиХ Милорад Додик.

Вучић jе рекао да на самиту у Словениjи, Србиjа ниjе била та коjа jе против завршног документа и да jе овога пута Приштина jедина била против, пише клиx.ба.

– То jе велики успjех наше дипломатиjе, а готово jе била ситуациjа да не можете да не будете криви – рекао jе Вучић.

Он jе подсjетио да су, осим Босне и Херцеговине, све остале земље у региону признале независност Косова, Словениjа, Хрватска, Црна Гора, Сjеверна Македониjа, Албаниjа.

– И они би признали да могу, што траже Шефик Џаферовић и Жељко Комшић – рекао jе Вучић.

Вучић jе оциjенио да су политичке посjете у коjима jе био претходних дана, од састанка лидера Западног Балкана на Брду код Крања, сусрета са генералним секретаром НАТО-а у Бриселу и данашнjа у Прагу, биле добре за Србиjу у политичком смислу, те изразио увjеренjе да ће се то и економски до краjа године показати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:38