Александар Вучић / - дан
08/12/2021 u 17:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић вратио у Скупштину Закон о експропријацији, Влада га повлачи из процедуре

Поменути чланови односе се на овјеру потписа, представнике овлашћеног предлагача у органу за спровођење референдума и на рок за поновно расписивање референдума

Влада Републике Србије је на вечерашњој сједници донела одлуку да из скупштинске процедуре повуче Закон о експропријацији, који је Скупштини Србије на поновно одлучивање вратио предсједник Републике Александар Вучић.

Влада Републике Србије направиће анализу да ли су неопходне измјене и допуне Закона о експропријацији и, уколико се констатује да је Закон нужно промијенити, учиниће то уз широку јавну дебату у коју ће бити укључена стручна јавност, струковна удружења, представници привреде и цивилно друштво.

На истој сједници, влада је предложила Народној скупштини измјене и допуне Закона о референдуму и народној иницијативи, у члановима седам, 20, 43 и 44. Поменути чланови односе се на овјеру потписа, представнике овлашћеног предлагача у органу за спровођење референдума и на рок за поновно расписивање референдума.

У предлогу владе укида се такса за овјеру потписа, омогућава се да представници овлашћених предлагача буде дио органа за спровођење референдума. Такође, према предлогу неће бити могуће расписати референдум о истом питању у року краћем од четири године као и да Скупштина Србије у року од четири године неће моћи да донесе одлуку другачију од оне која је потврђена на референдуму.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 07:42