Александар Вучић / - дан
08/12/2021 u 17:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Вучић вратио у Скупштину Закон о експропријацији, Влада га повлачи из процедуре

Поменути чланови односе се на овјеру потписа, представнике овлашћеног предлагача у органу за спровођење референдума и на рок за поновно расписивање референдума

Влада Републике Србије је на вечерашњој сједници донела одлуку да из скупштинске процедуре повуче Закон о експропријацији, који је Скупштини Србије на поновно одлучивање вратио предсједник Републике Александар Вучић.

Влада Републике Србије направиће анализу да ли су неопходне измјене и допуне Закона о експропријацији и, уколико се констатује да је Закон нужно промијенити, учиниће то уз широку јавну дебату у коју ће бити укључена стручна јавност, струковна удружења, представници привреде и цивилно друштво.

На истој сједници, влада је предложила Народној скупштини измјене и допуне Закона о референдуму и народној иницијативи, у члановима седам, 20, 43 и 44. Поменути чланови односе се на овјеру потписа, представнике овлашћеног предлагача у органу за спровођење референдума и на рок за поновно расписивање референдума.

У предлогу владе укида се такса за овјеру потписа, омогућава се да представници овлашћених предлагача буде дио органа за спровођење референдума. Такође, према предлогу неће бити могуће расписати референдум о истом питању у року краћем од четири године као и да Скупштина Србије у року од четири године неће моћи да донесе одлуку другачију од оне која је потврђена на референдуму.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

25. januar 2022 05:58