/ - ALEKSANDAR VULIN/ - MUP SRBIJE
31/08/2022 u 16:52 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin: Lavrov je prijatelj Srbije, to mu ne praštaju neki srpski ministri

Navodi da se laž „ponavlja i ponavlja“ i da nijedan demanti ili „zdrav razum“ nije dovoljan da laž prestane

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović i poručio joj da izjave ruskog minitra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u kojoj zloupotrebljava Srbiju nema, ali da zato ima mnogo, kako je rekao, "izjava prijatelja ministarke u kojima se traži da Srbija prizna Kosovo, navodi se u saopštenju MUP Srbije, prenosi N1.

-Sergej Lavrov je prijatelj Srbije, taj grijeh mu ne praštaju posebno neki od ministara u Vladi Srbije. Lavrov se kritikuje da srpsko neuvođenje sankcija Rusiji tumači kao podršku sukobu u Ukrajini, ali nikako da neko citira njegovu izjav- kazao je srpski ministar policije.

-Čak ni demanti Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije nije dovoljan. Izjave Lavrova u kojoj zloupotrebljava Srbiju nema, ali zato ima puno izjava prijatelja ministarke u kojima se traži da Srbija prizna Kosovo, da se odrekne Republike Srpske ili da Srbija prizna genocid u Srebrenici, da napravi Vladu po mjeri ambasadora, održi gej paradu uprkos odlukama nadležnih organa. Takvih izjava ima, ali nema ljutitih reakcija ministarke, njen gnev je, ipak, rezervisan samo za prijatelje Srbije- izjavio je ministar Vulin, komentarišući navode ministarke rudarstva i energetike u kojima je istakla da izjave ministra diplomatije Rusije Lavrova nisu prijateljske i da dodatno otežavaju položaj Srbije po pitanju sukoba u Ukrajini, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 02:45