Фото: (Приватна архива) / - Фото: (Приватна архива)
25/08/2021 u 19:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин o фотографији са безбједносно интересантним лицем: Сликали смо се на Бирфесту

Да ли је могуће, на масовном скупу какав је концерт на Бирфесту, прићи министру полиције и испозирати са њим у загрљају?

Да ће министар полиције Александар Вулин, компромитујућу фотогфрафију на којој је у друштву са осуђиваним вођом навијача ФК Рад Владимиром Ковачевићем, прокоментарисати тврдњама да “није знао с киме се слика” било је сасвим очекивано, посебно што је годинама уназад идентично оправдање саставни део реторике одбране државних функционера и њима блиских особа, који су фотографисани у непристојном друштву, пише Nova S.

-Фотографија мене и мени непознатог човјека настала је на концерту Рибље Чорбе у понедељак. Сада ћу провјерити ко је у питању и објавићу све што сазнам. Ђиласови медији су могли да објаве још десетак фотографија различитих људи који су ми прилазили и фотографисали се. Било је ту и наших сународника из Хрватске, Републике Српске, Београђана и Београђанки. Концерт је био одличан, а ја не дозвољавам обезбјеђењу да склања људе од мене. Свако може да ми приђе, поразговара, па и да се фотографише- објаснио је министар.

Колико су реалне тврдње Вулина најбоље је процијенити на основу неупитних чињеница.

Најприје, да ли је могуће, на масовном скупу какав је концерт Рибље чорбе на Бирфесту прићи министру полиције и испозирати са њим у загрљају? Обезбеђење које је засигурно било с њим спорне вечери, не би тек тако допуштало одушевљеним поролазницима да прилазе министру, ма колико да су у народу и народностима обожавани, као што министар за своју маленкост тврди. Или бар вјерује.

Посебно невјероватним чини се и то што се спорно фотографисање, насумично заустављање министра у концертној руљи и поред присуства обезбеђења, одиграва у тренутку док Вулин ратује с мафијом и учествује у процесуирању “најкрволочнијег криминалног клана на овим просторима”.

Тачније, да ли је могуће да је Вулину тако лако прићи и то у тренутку када би његова безбједност требало да је на највишем нивоу. Невјероватно је да баш у тим околности обезбјеђење поступа по његовим наредбама и дозвољава знатижељним грађанима да му прилазе.

Ни Дачић није знао с ким пије пиће

"Нисам знао ко је то”, флоскула је која се често могла чути у говорима политичара, а вјероватно најпознатији припмјер незналице био је актуелни предсједник скупштине Ивица Дачић који јуе хладнокрвно изјyавио да није знао чиме се бави Родољуб Радеуловић звани Миша Банана, припадник клана Дарка Шарића, са којим је уснимљен на састанку у тренутку док је био министар полиције.

Ако је све то тачно, онда је ипак најузнемирујуће то што ни обезбеђење није препознало вођу “радоваца”, а што би морало с обзиром на то да је безбједносно интересантна особа, означена да је последња срела младића Александра Халабрина, прије него што је његов унакажен леш пронађен у Сопоту.

Све горе наведено јасно указује да је вјероватноћа прићи министру у било којим околностима, а камоли на масовном концерту готово минимална, а чињеница да је на спорној фотографији осуђивани вођа навијача ФК Рад, само је додатно распламсала нагађања о његовој повезаности са крминалним групама, па чак и оном најозлоглашенијом.

Подсјетимо, вођа тог клана Вељко Беливук у свом исказу рекао је да се виђао са предсједником Вучићем и министром Вулином, последњи пут у лето 2020. што се поновило и у исказу Беливукове десне руке – Марка Миљковића. Очекивано ниједна институција није реаговала нити покушала да испита наводе вођа клана, које су Вулин, али и предсједник државе категорички негирали.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:12