/ Фото: Министарство одбране, Архива
18/07/2021 u 20:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Српски свет је наш задатак; Мандић: Већ радимо да се то оствари

Србима преко границе идеја Александра Вулина се допада, поручује један од лидера ДФ-а

Задатак ове генерације политичара јесте стварање српског света, да обједини Србе гдје год они буду живјели, поручио је данас министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Он је на скупу обиљежавања Покрета социјалиста у Београду, коме је присуствовао и предсједник СНС и Србије Александар Вучић казао да је то могуће само ако је Србија успјешна.

- Да би је такву сачували” мора да се настави политика Александра Вучића, јер народ који има искуство јасеновачког геноцида, који има искуство „Олује“ и који има искуство Мартовског погрома нема право да своју судбину преда другима у руке, да о њиховој дјеци одлучују други, да им други дају имена, да им други одређују у шта ће вјеровати, да их други пуштају тамо гдј су им претке пуштали… Народ који има искуство да кад нема свог војника, свог полицијца и судију, нема право. Нема право да одустане од обједињавања и уједињавања, нема право да одустане од српског света. А да би српски свет настао, Србија мора да буде економски успјешна, добро вођена да има војску која је у стању да сачува и њу и Србе гдје год живјели. Да би сачували такву Србију морамо учинити све да се политика Вучића настави. Само то, само је то побједа, само је то гаранција опстанка нашег народа и ништа друго- рекао је Вулин.

На Вулинови изјаву реаговао је један од лдиера ДФ-а Андрија Мандић, који је такође присуствовао скупу. 

- Србима преко границе идеја Александра Вулина се допада. Ми већ радимо на њеном остварењу. Срби из Црне Горе, Срби из Републике Српске, Срби из Македоније, те границе које постоје међу нама да не постоје у њиховим главама, а онда ћемо боље сарађивати, бићемо ближи једни другима, на крају један смо народ - заклључио је Мандић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 00:06