/ - МАРКО МИЉКОВИЋ И ВЕЉКО БЕЛИВУК (МУП РС)
22/02/2022 u 21:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Заказано припремно рочиште у поступку против Беливука и осталих

Клан Беливук-Миљковић ухапшен је фебруара 2021 - прије годину дана. Терете се за најтежа кривична дјела, међу којима су бројне ликвидације

Пред Посебним одјељењем за организовани криминал Вишег суда у Београду за 8, 10. и 11. март заказано је припремно рочиште у кривичном поступку који се води против оптужених Вељка Беливука и других, јавља N1.

Њима се суди због више кривичних дјела тешко убиство, удруживање ради вршења кривичних дјела, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, кривично дјело отмица и силовање.

-У овом предмету умјесто досадашњег 5. већа поступаће 6. вијеће Вишег суда у Београду – Посебно одјељење за организовани криминал и то предсједник вијећа судија Винка Бераха Никићевић, чланови вијећа судија Владимир Дуруз и судија Снежана Николић Гаротић, а све услед дуже привремене спречености за рад претходно одређеног предсједника вијећа-наведено је у саопштењу.

Рочиште је заказано са почетком у 14.30 часова, у судници број 1.

Оптужница против Вељка Беливука и 29 особа потврђена је још у октобру прошле године, а тек сада је заказано припремно рочиште.

Иначе, клан Беливук-Миљковић ухапшен је фебруара 2021 - прије годину дана. Терете се за најтежа кривична дјела, међу којима су бројне ликвидације.

Тужилаштво је проширило истрагу за још два убиства, а још један члан Беливукове групе је одлучио да сарађује са тужилаштвом.

Оптужница се не бави сарадњом ове групе са безбједносним структурама. Одвојени поступци се воде против бившег замјеника начелника Службе за борбу против организованог криминала Горана Папића и бивше државне секретарке у МУП-у Дијане Хркаловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:22